Claudia Banu, senator PNL: Fără jocuri de noroc în proximitatea unităților școlare!

marți, 14 martie 2023
‼️‼️Fără jocuri de noroc în proximitatea unităților școlare. ‼️‼️
Despre jocurile de noroc și dependența în rândul tinerilor am discutat recent, la Senat și am împărtășit și cu voi ultimele noutăți legislative pe această temă. Mai exact, am votat interzicerea difuzării reclamelor la jocurile de noroc între orele 06.00 și 23.00.
Dependenţa de jocurile de noroc a fost recent introdusă de OMS în categoria bolilor psihice extrem de grave care reprezintă un risc major pentru sănătatea populaţiei.
În acest sens, astăzi, la Senat, am votat în favoarea unui nou proiect care are ca scop combaterea acestui fenomen:
⛔️nu vor mai putea desfășura activități spațiile comerciale în care funcționează jocuri de noroc, situate pe o rază de 300 m pietonali față de unitățile de învățământ, locuri de joacă, instituții de credit sau financiar nebancare, așezăminte de cultură, sănătate, cu caracter social sau religios.
⛔️Alt aspect votat azi se referă la interdicția de a mai deține mijloace de joc de tip slotmachine de către persoanele juridice care la data intrării în vigoare a prezentei legi nu au la sediile secundare sau sociale autorizate activități de jocuri de noroc și pariuri Clasa CAEN 9200 (ex baruri, cafenele).
✔️Proiectul de lege a venit ca răspuns la creşterea numărului de persoane cu dependenţă de jocurile de noroc, în special în rândul minorilor care fac parte din categoria persoanelor vulnerabile.
Cei interesați de toate prevederile, pot parcurge proiectul pe link-ul de mai jos, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților:
👇👇👇
Claudia Banu, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe