AU SOSIT SUTE de echipamente digitale pentru mai multe școli din Râmnicu Vâlcea. Lista completă a unităților școlare

marți, 14 mai 2024

Primele livrări de echipamente digitale au început să ajungă la unitățile de învățământ din Râmnicu Vâlcea, în baza proiectului derulat cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”. Contractul de finanțare aferent acestui proiect a fost semnat de ministrul Educației, Ligia Deca, în vara anului trecut (2023).

Astfel, de la finele săptămânii trecute, laboratoarele de informatică de la 16 unități școlare (colegiile „Alexandru Lahovari”, „Mircea cel Bătrân” și „Matei Basarab”, liceele „Victor Giuleanu” și „Antim Ivireanul”, Seminarul Ortodox „Sf. Nicolae”, școlile gimnaziale „Take Ionescu”, „I.G. Duca”, „Anton Pann”, „Mihai Eminescu”, Colonie, nr. 4, 5 și 13 și grădinițele „Dumbrava Minunată” și Ostroveni 2) au început să primească în total 133 de calculatoare desktop cu monitor, 102 laptopuri, 83 de sisteme all-in-one, 16 multifuncționale, 16 camere de videoconferință, 16 table interactive (cu suport), 15 sisteme de sunet și 14 routere wi-fi. Tot în această etapă au fost recepționate și echipamentele specifice (tablete, căști etc.) pentru cabinetul de limbi străine de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Acesta este primul lot în cadrul proiectului cu o finanțare nerambursabilă de peste 37 milioane lei prin care se dotează cu mobilier și echipamente specifice sălilele de clasă, laboratoarele de informatică și de științe, cabinetele școlare și atelierele din 27 de de colegii, licee, școli gimnaziale și grădinițe din Râmnicu Vâlcea.

Reamintim că proiectul numit „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”, finanțat integral prin PNRR, se regăsește pe „Harta proiectelor cu finanțare nerambursabilă ale Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea”, disponibilă la adresa www.ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe