Sparle si soparle, 13.05.2024

luni, 13 mai 2024
  • Anul 2020 pare să fie extrem de „norocos” pentru Viorel Herăscu, primarul comunei Tetoiu, cel care a cumpărat taman atunci 6 terenuri agricole, forestiere și intravilane în localitățile Lăcusteni, Tetoiu și Roșiile în suprafață totală de... circa 100.000 mp. La capitolul bunuri imobile, primarul Viorel Herăscu a mai consemnat în declarația de avere două case de locuit și două apartamente (în Râmnicu Vâlcea și București). În 2022, primarul comunei Tetoiu a încasat suma de 60.000 lei din salarii, o sumă incomparabil mai mică decât soția lui care a ridicat suma de fix 136.741 lei de la CAS Vâlcea, din „activitățile prestate”. Anul trecut, Viorel Herăscu intenționa să demoleze o clădire de patrimoniu național, Moara Tetoiu (Crăpătureanu) și să amplaseze în locul acesteia o groapă de gunoi. Locuitorii comunei au fost revoltați de inițiativa distructivă a primarului și au inițiat o petiție pentru ca moara să fie recondiționată și transformată în muzeu. Localnicii susțin că această cladire este un simbol al comunei și al satului și poate să devină un punct de atracție turistică în zonă.

 

  • Consilierul local Ionuț Nuică (PER) a demisionat din CL Râmnicu Vâlcea. Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea sub nr. 19101 din 7 mai 2024, Ionuț Nuică a solicitat să se ia act de demisia acestuia din funcţia de consilier local, începând cu data de 7 mai 2024. Potrivit prevederilor din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul demisiei. Data încetării de drept a mandatului, în caz de demisie, este data apariţiei evenimentului care a determinat situaţia de încetare a acestuia.

 

  • Zilele trecute, organizația județeană de tineret a PSD Vâlcea și-a ales președintele în persoana lui George Alexandru Concioiu, dar și organele de conducere, respectiv Biroul Permanent Județean și Consiliul Politic Județean. „Tuturor colegilor prezenți și celor angrenați în organizarea Conferinței le mulțumim pentru implicarea de care au dat dovadă! Împreună, vom continua să valorificăm fiecare oportunitate de dezvoltare politică și socială, pentru atingerea performanțelor maxime în tot ceea ce ne propunem să realizăm”, a transmis TSD Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe