Un nou divorţ de gruparea Buican, aflată acum la conducerea PNL Vâlcea, s-a manifestat cu impactul unui seism politic local în spaţiul virtual.

Un clip video postat pe pagina de Facebook a preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu (PSD), îl arată pe fostul primar din Râmnicu Vâlcea, Sorin Zamfirescu, membru PNL, declarându-şi susţinerea pentru un nou mandat al actului lider din administraţia judeţeană:
https://www.facebook.com/share/v/kke74n4JsPe3dLd1/

Dincolo de politică

 

„Printre cei mai potriviţi administratori ai judeţului Vâlcea s-a dovedit a fi Constantin Rădulescu. S-a dovedit a fi un preşedinte de Consiliu Judeţean de nota 10. Culmea, nu facem parte din acelaşi partid. Eu sunt liberal. Între liberali şi pesedişti, la Consiliul Judeţean a fost mereu o concurenţă acerbă. Cred că, dincolo de politică, dincolo de opţiuni politice..., de data asta mă gândesc doar la om, omul Constantin Rădulescu se ridică dincolo de politica pesedistă directă. S-a dovedit a fi un manager public foarte, foarte bun”, a punctat Sorin Zamfirescu în înregistrarea video difuzată de liderul din administraţia judeţeană a Vâlcii.

De-a lungul timpului, Sorin Zamfirescu a deţinut următoarele demnităţi publice:

- primar al Râmnicului (1996-2000) din partea PNŢ-CD, perioadă în care a fost coleg de partid cu actualul lider al PNL Vâlcea, Cristian Buican;

- consilier local şi judeţean (2000-2008), din partea PNL şi PD-L Râmnicu Vâlcea/Vâlcea;

- deputat PD-L în legislatura (2008-2012).

De asemenea, pentru o scurtă perioadă a condus organizaţia municipală PNL Râmnicu Vâlcea. În prezent este membru PNL Râmnicu Vâlcea, fără a avea funcţii în structurile de conducere ale organizaţiei.

5 minute răgaz

Prinşi în plină campanie electorală şi prea preocupaţi de activitatea lor, liberalii nici nu au apucat să vadă clipul postat cu 24 de ore înainte de principalul lor adversar politic. Dacă deputatul Cristian Buican, lider al organizaţiei judeţene, nu a răspuns la apelul redactorilor publicaţiei “Săptămâna în Oltenia”, secretarului general al PNL Vâlcea, deputatul Laurenţiu Cazan, i-au luat câteva minute ca să asimileze şocul.

„Vă sun eu în cinci munte. Sunt în campanie şi mă aşteaptă lumea. Nici nu ştiu dacă domnul Zamfirescu mai este membru PNL”, a reacţionat în primă fază deputatul Cazan.

În a doua discuţie telefonică, (după o vizionare succintă a clipului – n.r.) Laurenţiu Cazan devine mai tăios la adresa seniorului liberal: „Domnul Zamfirescu a intrat într-o nouă etapă a vieţii domniei sale. Nu am ce să comentez despre declaraţiile unui om care a fost primar PNŢ-CD, deputat PD-L, iar acum laudă PSD-ul. Pe noi nu ne afectează! Vă rog să menţionaţi că este o declaraţie politică a mea”, s-a crispat secretarul general al PNL Vâlcea.

Din seism în seism

În ultimele luni, organizaţia vâlceană a PNL este ca un pacient ţinut în viaţă de aparate.

• 15 primari ai liberalilor au plecat din partid cu o lună înainte de declanşarea alegerilor;

• candidatul la primăria Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu a fost nevoit să pună la bătaie suma de 10.000 euro pentru colegul care îi va aduce membri în organizaţie, mulţi dintre liberalii cu vechime din municipiu arătându-se dezamăgiţi e prestaţia acestuia din postura de consilier local şi viceprimar;

• nici la nivel judeţean lucrurile nu stau pe roz, după ce liderul Cristian Buican a anunţat deschiderea sa pentru alianţe făurite inclusiv cu AUR, SOS România şi alte formaţiuni politice pentru susţinerea candidaţilor la alegerile locale;

• mai mult, Buican nu a mai îndrăznit să concureze în alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea şi l-a trimis ca victimă sigură în această competiţie electorală pe secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Aurel Simion. Acesta provine din rândul aripii PD din PNL, iar susţinerea arătată până acum de liberalii vâlceni pentru candidatura sa la preşedinţia CJ Vâlcea este minimală.

Pentru perioada iunie-august se prefigurează un măcel tăcut în rândul liderilor PNL Vâlcea, unul care va avea ca scop înlăturarea actualului preşedinte, Cristian Buican, anchilozat în această postură încă din 2009.

Vezi aici clipul video al fostului primar din Râmnicu Vâlcea, Sorin Zamfirescu:

https://www.facebook.com/share/v/kke74n4JsPe3dLd1/

Autor: Marius JIANU (saptamana.net)