Mii de elevi valceni participa la simularea evaluarilor nationale: Capacitate si Bacalaureat

luni, 13 martie 2017
  În județul Vâlcea, în cele 117 unități de învățământ cu personalitate juridică, astăzi 13 martie 2017, a început simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a.
    Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.
Calendarul simulării conform OMEN  nr. 3150/2017, are următoarea configurație:
13 martie 2017: proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a  - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
16 martie 2017: proba scrisă la matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
17 martie 2017: proba E)d) - proba la alegere a profilului și specializării - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)
Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.
        Rezultatele obținute de elevi la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
         Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.
           În urma analizei rezultatelor, se vor lua măsuri de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
      Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
           La nivelul județului Vâlcea, situația prezenței elevilor la simularea din 13.03.2017, se prezintă astfel:
XI(insc) XI(prez) abs XII(insc) XII(prez) abs VIII(insc) VIII(prez) abs
Total elevi 3100 2833 267 3108 2766 342 3264 3105 159
        
         Menționăm că astazi nu au fost semnalate evenimente negative, iar toate clasele neimplicate în simularea națională si-au desfășurat programul școlar în mod corespunzător, cu respectarea legislației în vigoare.
Prof. Dobrete Florentina- Adina

Inspector management institutional
Inspectoratul Scolar Judetean Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe