Oltchim ar putea intra în insolvenţă după modelul Hidroelectrica

joi, 21 iunie 2012

Oltchim ar putea intra în insolvenţă după modelul Hidroelectrica

Următoarea mare companie de stat care ar putea intra în insolvenţă este Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unor surse Capital, informaţie confirmată şi de liderul de sindicat al intreprinderii, Mihai Diculoiu.
“Nu avem nicio hârtie oficială însă există o astfel de intenţie la nivelul Oficiului pentru privatizare şi al Ministerului economiei”, spune Diculoiu. De altfel, sindicatul a emis şi un comunicat prin care anunţă o mişcare de protest la adresa intenţiei de a declara combinatul în insolvenţă. Săptămâna viitoare, 200 de sindicalişti de la Oltchim se vor deplasa la Bucureşti şi vor picheta pe perioada a trei zile sediile Ministerului economiei şi ale PNL şi PSD. “În urma analizei, Sindicatul Liber Oltchim consideră că această măsură nu mai asigură condiţiile de funcţionare a SC OLTCHIM în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti, nu mai garantează funcţionarea SC OLTCHIM, nu mai este posibilă privatizarea rentabilă şi reală în interesul statului român şi al salariaţiilor, dar asigură condiţii pentru urgentarea falimentului societăţii”, se arată în comunicatul sindicatului.

“Problema Oltchimului în acest moment este lipsa capitalului de lucru. Există o bancă dispusă să ne ofere un credit însă au nevoie de o garanţie că Oltchimul va funcţiona în continuare şi va putea plăti creditul. Insolvenţa şi reorganizarea nu rezolvă aceste probleme şi pentru noi înseamnă falimentul. Nu mai vorbim de privatizare şi celelalte hotărâri luate până acum dar nepuse în aplicare”, mai spune Diculoiu. Până în acest moment, Remus Vulpescu, şeful OPSPI nu a răspuns întrebărilor noastre cu privire la o posibilă intrare în insolvenţă a Oltchim, însă surse apropiate Ministerului economiei spun că “o intrare în insolvenţă a Oltchim este posibilă în orice moment”. (www.capital.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe