Echipa Oltchim în grupa de foc

miercuri, 29 iunie 2011

• Handbal feminin

Echipa Oltchim în grupa de foc

• elevele lui Voina se vor lupta pentru calificarea în grupele principale cu Itxako Estella şi Dinamo Volgograd • a treia adversară va fi cel mai probabil Debrecen

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a avut noroc la tragerea la sorţi de la Viena care a stabilit componenîa grupelor din Liga Campionilor la handbal feminin. Formaţia vâlceană se va lupta pentru una din primele două locuri calificante cu Itxako estella, finalista ediţiei trecute a competiţiei, Dinamo Volgograd, campioana en-titre a Rusiei şi cel mai probabil cu Debrecen din Ungaria, formaţie care va trebui să mai treacă printr-un tur de calificare.

Oana Şoit e spionul

Campioana Spaniei, Itxako, este surpriza ediţiei trecute a Ligii Campionilor, reuşind să atingă finala competiţiei, pierdută în faţa norvegiencelor de la Larvik. Oltchim şi ibericele s-au întâlnit în faza grupelor principale, Itxako reuşind să se impună în ambele meciuri, rezultat care a scos din competiţie campioana României. Interesant este că una dintre piesele de bază ale lui Itxako, românca Oana Şoit, s-a transferat în vară la Vâlcea şi va fi spionul numărul unu pentru Radu Voina, în dubla ci spaniolele. Tot la Navarra joacă şi o altă mai veche cunoştinţă a vâlcenilor, Alexandrina Barbossa, jucătoare care a evoluat la Rulmentul Braşov.

Tancurile ruseşti revin la Vâlcea

Dinamo Volgograd nu a reuşit încă să ajungă într-o fază finală a Ligii Campionilor dar se prezintă în acest sezon cu o formaţie puternică. În Rusia este aproape imposibil să câştigi şi Dinamo poate fi o nucă greu de spart de elevele lui Radu Voina. Interesant este că Oltchim şi-a dorit cu insistenţă o handbalistă din lotul campioanei Rusiei, Anna Kochetova, dar transferul nu s-a putut parafa. Cele două formaţii s-au întâlnit ultima dată acum două sezoane în grupele principale. Oltchim s-a impus clar pe propriul teren, la şase goluri diferenţă şi a reuşit să remizeze în deplasarea din Rusia.

Revine Gabi Szucs?

În fine, Debrecen este vicecampioana din Ungaria şi este favorită să ajungă în grupa Oltchimului. Unguroaicele vor trece printr-o grupă de calificare care pare lejeră, alături de Buxtehuder SV (GER) şi KGHM Metraco Zaglebie Lubin (POL). La Debcecen va evolua în sezoanele viitoare şi Gabriella Szucs, handbalistă care a jucat la Oltchim dar care nu a reuşit meciuri bune în tricoul campioanei României.

Declaraţii:

"Noi vrem să jucăm finala, deci trebuie să trece de orice adversar. Itxako era cotată cu şansa a patra şi a ajuns în finală. Toţi adversarii trebuie trataţi cu respect. Primul meci este la Volgograd şi este foarte important pentru noi. Probabil că Debrecen sau a doua echipă din Germania va veni cu noi în grupă" - Radu Voina, antrenor Oltchim

 "Nu sunt întocmai echipele la care mă gândeam dar trebuie să luptăm. Sper să învăţăm şi să nu repetăm greşelile făcute sezonul trecut în faţa ibericelor de la Itxako iar cu Dinamo Volgograd va trebui să jucăm cu foarte multă atenţie deoarece este o echipă foarte bună. Ne-am schimbat strategia faţă de sezonul trecut, am adus câteva jucătoare, altele au părăsit clubul, şi va trebui să ne îmbunătăţim nivelul tactic de joc". - Nicolae Luca , vicepreşedinte

"Mi se pare o grupă destul de dificilă având în vedere că am nimerit cu Itxako Navarra şi Dinamo Volgograd, care cea din urmă este şi campioana Rusiei şi nu este o echipă oarecare însă noi avem încredere în forţele noastre şi avem dorinţa de a face un rezultat bun sezonul acesta. Cu Itxako nu va fi o revanşă. De când am jucat la Dunaferr nu a existat sezon competiţional să nu joc împotriva ibericelor şi niciun sezon nu seamană cu celălalt. Noi vom da totul pe teren." - Paula Ungureanu - handbalistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe