PNL + PSD, Alianţă la Vâlcea

joi, 29 martie 2007

Pedepsiţi vinovaţii! Acarul Păun trebuie să dea socoteală!

PNL + PSD, Alianţă la Vâlcea

Deputatul Frâncu îi scrie ministrului Blaga

ÎNTREBARE
Adresată: Domnului Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor
De către:  Deputat Emilian Frâncu, circumscripţia nr. 40, Vâlcea
Obiectul întrebării: Informaţii despre anchetarea unor infracţiuni la legea electorală

Stimate domnule ministru,

În luna iulie a anului trecut, în ultima parte a campaniei electorale desfăşurate cu ocazia alegerilor locale parţiale pentru funcţia de primar al comunei vâlcene Vlădeşti, autori necunoscuţi au tipărit şi au distribuit în această localitate un aşa-zis ziar local, intitulat „Viaţa Vlădeştiului”.
Acţiunea a fost complet ilegală din punct de vedere al legislaţiei ce reglementează activitatea de editare şi tipografiere, iar publicaţia respectivă, care nu a avut decât acea unică apariţie, a fost menită să îl discrediteze, prin calomnii şi insulte, pe candidatul PNL (parcă era al PD-ului! – n.r.), aflat în confruntare directă cu candidatul PSD.
Deoarece, în concepţie grafică, „Viaţa Vlădeştiului” a fost calchiată după cotidianul local „Viaţa Vâlcii”, care apare în mod legal la Rm.Vâlcea, editorul-şef al acestei din urmă publicaţii a anunţat în mod public că a depus plângere penală împotriva celor care au realizat şi împrăştiat acea imitaţie de ziar în comuna Vlădeşti.
Nici până în ziua de azi nu am auzit, domnule ministru, ca instituţiile abilitate să fi finalizat în vreun fel cazul de la Vlădeşti.
Pe acest fond de nepedesire a făptaşilor de acum un an, săptămâna trecută am asistat la un fapt asemănător, petrecut în campania electorală pentru alegerile locale parţiale din comuna vâlceană Tetoiu, unde, cu acelaşi scop de discreditare prin calomniere, a fost distribuit un alt aşa-zis ziar local, intitulat „Azi în Tetoiu”.
Este foarte posibil că făptuitorii de acum un an, nepedepsiţi de nimeni, să fi recidivat cu această ocazie.

Vă rog, deci, domnule ministru să îmi comunicaţi în ce stadiu se află ancheta demarată anul trecut şi ce măsuri veţi dispune pentru depistarea şi trimiterea în judecată a făptuitorilor în ceea ce priveşte incidentele, aici relatate, din comuna Vlădeşti şi din comuna Tetoiu.

Solicit răspunsul în scris.
Cu stimă,  Deputat Emilian Frâncu – Vâlcea

Preşedintele Câlea nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Oare?!

Cum preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, nu a binevoit să ne invite la conferinţa de presă, organizată „ad-hoc“ în biroul său de la Consiliul Judeţean Vâlcea redăm un paragraf dintr-un ziar, al cărui reprezentant a fost prezent la cafeaua oferită de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Menţionăm că tema conferinţei de presă a fost una politică: apariţia la Tetoiu, în ultima zi de campanie electorală, a unui ziar intitulat „Azi în Tetoiu“

…Un alt subiect abordat de preşedintele Ion Câlea a fost legat de apariţia unei publicaţii, intitulată „Azi la Tetoiu”, prin care opinia publică a fost dezinformată, despre care Ion Câlea a declarat că nu are nici un fel de cunoştinţă şi nici un fel de implicaţii în tipărirea acestei „Murdării”. Pentru elucidarea situaţiei respective şi aflarea autorilor care au stat în spatele acestei „murdării”, preşedintele Ion Câlea a înaintat Inspectoratului Judeţean de Poliţie anchetarea cazului în speţă. „Această creaţie a unei minţi bolnave încearcă să aducă prejudiciu atât în planul imaginii fruntaşilor PNL, cât şi nouă, celor care am condus campania electorală în comuna Tetoiu. ├×in să reamintesc în acest context faptul că la depunerea candidaturii domnului Gheorghe Popa aveam dreptul legal să contestam termenul de autosuspendare din calitatea de funcţionar public la Primăria Tetoiu pe parcursul campaniei electorale. Nu am făcut-o, deoarece eu am lucrat cu acest om 35 de ani, l-am respectat şi nu puteam să-i fac un asemenea rău, deşi depăşise cu mult termenul de autosupendare. Cu atât mai deplasate şi necuviincioase sunt afirmaţiile domnului Bogdan Pistol cu privire la editarea acelei fiţuici, mergând până la impertinenţa de a-mi solicita demisia. Cred că ar fi cazul să reflecteze mai mult şi să-şi retragă afirmatia făcuta”, a mai declarat preşedintele PSD Vâlcea, Ion Câlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe