Ziua Poliţiei Române, sărbătorită alături de copii la Râmnicu Vâlcea

luni, 25 martie 2024

Poliţiştii vâlceni au ieşit în stradă, de ziua lor, ca să se prezinte publicului larg şi, timp de mai multe ore, au interacţionat cu cetăţenii arătându-le o parte din tehnica de care dispun, precum şi pe prietenii lor patrupezi care-i ajută uneori la intervenţii.

La evenimentul organizat luni în parcarea unui centru comercial din Râmnicu Vâlcea au fost prezenţi poliţişti de la rutieră, serviciul criminalistic, prevenire, siguranţă şcolară, protecţia animalelor, care i-au primit pe trecători cu baloane, materiale cu caracter informativ-preventiv, dar şi cu lecţii despre meseria de poliţist.

Prezentările poliţiştilor vâlceni s-au bucurat de prezenţa în special a copiilor, veniţi în număr mare ca să vadă maşinile de intervenţie şi armele pe care le folosesc oamenii legii, dar şi la standul criminaliştilor a fost înghesuială, puştii curioşi lăsându-se amprentaţi ca să descopere din tainele investigatorilor aflaţi pe urmele celor care comit fapte ilegale.

Câinii poliţişti de la Centrul Chinologic Sibiu, însoţiţi de instructorii lor, au fost însă de departe vedetele zilei, simulând acţiuni de intervenţie, de căutare, demonstraţii de disciplină, pază şi apărare.

De asemenea, cei prezenţi au avut ocazia să experimenteze cu ajutorul unui dispozitiv cât de puternic se resimte impactul frontal atunci când eşti la volan, iar cu ajutorul ochelarilor speciali efectele negative şi riscurile la care se expun atunci când consumă alcool sau droguri.

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită de 22 de ani pe 25 martie, de Buna Vestire, anul acesta împlinindu-se 202 ani de când această instituţie se află în slujba cetăţenilor. AGERPRES

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe