Complex Cultural-Sportiv Troianu, o investiție majoră în municipiul Râmnicu Vâlcea

marți, 14 mai 2024

Luni, 13 mai 2024, a avut loc ultima ședință de lucru înainte de a lansa tema de proiectare și licitația pentru proiectarea Complexului Cultural-Sportiv Troianu.

Consiliul Județean Vâlcea își propune realizarea unui Complex Cultural-Sportiv în zona Troianu din Râmnicu Vâlcea. Această nouă investiție ambițioasă se dorește a fi o locație modernă pentru evenimente cultural-artistice, dar și sportive. Situat pe un teren de aproximativ 8.000 mp, chiar la intrarea în municipiul Râmnicu Vâlcea, acest complex va oferi facilități de top pe parcursul întregului an. Proiectul presupune construirea unei clădiri cu 3 etaje, ce va găzdui o sală de spectacole modernă, bibliotecă, spații administrative și o zonă dedicată sportului, cu o sală de antrenament complet echipată cu vestiare și spații tehnice. La subsol, va exista o parcare de 50-60 locuri.

„În partea de nord a amplasamentului, vom construi un teren de sport în aer liber, prevăzut cu tribune pentru 300 de spectatori și o scenă pentru evenimente. De asemenea, în zona de demisol, vom realiza un Centru SPA modern cu piscină, saună, zonă de relaxare și alte facilități care vor completa experiența vizitatorilor. Estimăm că se vor investi aici peste 13 milioane euro, iar în ceea ce privește finanțarea avem ca prioritate accesarea de fonduri europene, sperăm noi, cu o cofinanțare cât mai mică din partea CJ Vâlcea. Dar mai mult decât cifrele, acest complex e despre oameni și despre cum vrem să trăim. E despre a avea un loc unde să ne bucurăm împreună de evenimente culturale și sportive, indiferent de anotimp sau de vreme.”, a precizat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe