Traficant de droguri recidivist, prins în trafic la Vâlcea. Polițiștii au descoperit 29.910 de comprimate cu substanţă activă alprazolam, drog de risc

duminică, 8 octombrie 2023

 Traficant de droguri recidivist, prins în trafic la Vâlcea. Polițiștii au descoperit 29.910 de comprimate cu substanţă activă alprazolam, drog de risc

 

La data de 08.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul, aflat în trafic la volanul unui autoturism, a fost oprit pentru control de un un echipaj de poliţie din cadrul I.P.J Vâlcea - Serviciul Rutier, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Cu ocazia legitimării, poliţiştii au observat în interior, două cutii iar în momentul în care i-au solicitat inculpatului să prezinte conţinutul, acesta a demarat şi a plecat în viteză cu autoturismul în care se afla şi fiul său în vârstă de 14 ani. Echipajul de poliţie l-a urmărit pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri, reuşindu-se prinderea sa după ce a abandonat autoturismul şi a încercat să se ascundă într-o pădure.

Au fost ridicate cele două cutii, iar în urma verificării conţinutului au fost descoperite un număr de 1994 folii a 15 tablete per folie (29.910 comprimate) cu substanţă activă alprazolam (Xanax), drog de risc.

Din cazierul judiciar al inculpatului rezultă că are antecedente penale, inclusiv o condamnare de 5 ani la data de 30.12.2020, pentru comiterea de infracţiuni de trafic de stupefiante (infracţiuni săvârşite pe teritoriul unui alt stat european).

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, cu sprijinul Poliţiei oraşului Berbeşti şi al Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Vâlcea.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe