BICICLIŞTII, CĂRUŢAŞII ŞI CONDUCĂTORII DE TROTINETE ELECTRICE, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DIN JUDEŢUL VÂLCEA

joi, 1 iunie 2023

În data de 30 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiilor municipale/ orăşeneşti şi Secţiilor de poliţie rurală au organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale de către biciclişti, căruţaşi şi conducători de trotinete electrice pe D.N.7, D.N. 64, D.N. 67, precum şi pe D.J. /D.C. din judeţul Vâlcea.

Astfel, poliţiştii au verificat 322 de autovehicule şi au legitimat 389 de persoane, iar pentru abaterile constatate au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.460 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 24 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/ ha vitezei regulamentare 51 pentru abateri ale bicliştilor, 4 pentru depăşire neregulamentară, 20 pentru abateri ale conducătorilor de trotinete, 1 pentru consumul de alcool, 1 pentru abateri căruţaşi şi 60 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 14 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză neregulamentară, 4 pentru depăşiri neregulamentare, 1 pentru consumul de alcool la volan, iar 5 pentru alte nereguli.

Totodată, în cadrul activităţilor derulate a fost constatată o infracţiune rutieră pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus.

Nu consumaţi alcool dacă intenţionaţi să urcaţi la volan şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi !

Nu folosiţi telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi.

În condiţiile unui trafic aglomerat, este important să nu uitaţi de politeţea rutieră, să nu blocaţi intersecţiile şi să nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumurile doar prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe