Proiect regional Lada de zestre a satului oltenesc - Ediția a VI-a mai 2023, la Școala Gimnazială Nr. 13, Rm. Vâlcea

joi, 11 mai 2023

Proiect regional Lada de zestre a satului oltenesc
Ediția a VI-a mai 2023

Școala Gimnazială Nr. 13, Rm. Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu va organiza sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 9:00, proiectul regional pe teme de etnografie și folclor Lada de zestre a satului oltenesc, proiect aflat la a VI-a ediție.
Proiectul se adresează preșcolarilor și elevilor claselor primare, gimnaziale și liceale, precum și cadrelor didactice din școli și grădinițe partenere.
Scopul proiectului constă în promovarea educației artistice și a tradițiilor locale, păstrarea obiceiurilor și tradițiilor populare, precum și reconsiderarea școlii ca păstrătoare a acestor valori.
Obiectivele concursului sunt: să cunoască și să valorifice arta populară în creații proprii, să deprindă meșteșuguri tradiționale, să realizeze o expoziție-concurs cu obiecte de artă populară, confecționate de către elevi și să cultive interesul și dragostea față de neamul nostru.
Concursul are două secțiuni: dansuri și cântece populare (participare directă), respectiv concurs de creații artistico-plastice (participare indirectă). Vor fi apreciate costumele autentice, dansurile populare tradiționale, iar lucrările vor fi expuse pe panouri și jurizate de către experți în arta populară.
Tot în cadrul proiectului se va desfășura, începând cu ora 13:00, simpozionul regional pe teme de etnografie și folclor Tradiții populare, valori ale mediului rural și urban, unde se vor prezenta lucrări de specialitate, cu privire la semnificația obiceiurilor străbune.
Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și Muzeului Județean Aurelian Sacerdoțeanu, care au făcut posibilă derularea acestui frumos proiect regional, din care ne bucurăm să facem parte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe