Sparle si soparle, 06.04.2023

miercuri, 5 aprilie 2023
 • În primele trei luni ale anului 2023, compartimentul de control al CAS Valcea a efectuat un număr de 4 controale tematice și 15 controale operative, cu sancțiuni în valoare totală de 1,8 miliarde lei vechi și cu două sesizări către organele abilitate, o sesizare către ITM Valcea și două sesizări către Colegiul Medicilor din România - Filiala Vâlcea. Printre deficiențele constatate de echipele de control în acțiunile de control derulate în trimestrul I 2023, s-au numărat: servicii medicale raportate spre decontare la CAS Vâlcea, dar neconsemnate în documentele (fișe, scrisori medicale) existente la nivelul furnizorilor; nerespectarea programului de lucru declarat în contractul încheiat cu CAS Vâlcea; suprapunere program de lucru la doi furnizori de servicii medicale; eliberare de certificate de concedii medicale pentru cod de urgență, cu suspiciunea că se putea acorda pentru cod boala obișnuită; medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale în cadrul programelor naționale de sănătate cu termen de valabilitate expirat.

 

 • Curtea de Conturi a constatat anul trecut că nu au fost înregistrate în evidența extracontabilă bunurile primite în administrare sau folosință gratuită la Serviciul Public Județean de Pază Vâlcea, la Direcția Județeană pentru Protecția Plantelor Vâlcea, la Liceul Tehnologic Băile Govora, la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat și de Alimentare cu Energie Termica a Orașului Călimănești, la Școala Gimnazială Frâncești, la Școala Gimnazială Milcoiu, la Școala Gimnazială Oteșani, la Școala Gimnazială Ion C. Constantinescu Roești. De asemenea, Primăria Amărăști a menținut în evidența tehnico-operativă și contabilă obiective de investiții sistate (studii, rapoarte de expertiză, proiecte) fără să fie analizată posibilitatea continuării investițiilor pentru realizarea cărora acestea au fost executate.

 

 • Ambii directori de instituții de cultură din subordinea Primăriei Râmnicului au trecut testul evaluăriii anuale pe 2022. Astfel, rezultatul obținut de către Gabriel Popescu, în urma finalizării evaluării managementului pentru anul 2022 la Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea, instituţie publică de cultură subordonată Consiliului local al municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost de 8,76, iar la Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea, managerul Petruț Constantinescu a luat nota 9,64.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe