|luni, august 8, 2022
  • Follow Us!

Ministerul Sănătății a luat o decizie de urgență. Măsura care se reia din 12 iulie, după creșterea cazurilor Covid-19 

Untitled

twitter sharing buttonsharethis sharing button

Ministerul Sănătății a luat o decizie de urgență, în contextul în care numărul de noi cazuri de Covid-19 crește alarmant. Instituția a anunțat că începând de marți, 12 iulie, se va relua o activitate la care se renunțase în ultima perioadă.

Ce decizie a luat Ministerul Sănătății

O adresă ce a fost trimisă de Direcția de Sănătate Publică București, sâmbătă dimineață, către managerii de spitale, arată o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri noi de îmbolnăvire. Managerii au fost rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19 – anunta impact.ro

Prin urmare, spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu noul coronavirus trebuie să le refacă. Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de noi îmbolnăviri și este așteptată o nouă creștere.

În acest context, Ministerul Sănătății a anunțat că începând de marți va reveni raportarea zilnică a numărului de noi cazuri de COVID-19, după o pauză de aproximativ o lună. Luni, va fi făcută o nouă raportare săptămânală a situației din țară.

Ministerul Sanatatii a luat o decizie de urgenta
Masti de protectie. Foto: unsplah.com

Ministrul Sănătății, despre creșterea numărului de noi cazuri Covid-19

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus într-o conferință de presă că România, la fel ca alte țări europene, trece printr-un moment de creștere rapidă a numărului de noi cazuri de COVID-19, dar că acest lucru nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul Sănătății a precizat atunci că această creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 este cauzată de subvarianta BA5 a coronavirusului, ce este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală. Alexandru Rafila a mai declarat atunci că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri noi e COVID-19 pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

Managerul unui spital: „Avem un nou val de Covid-19”

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babes” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a spus că este clar că România se confruntă cu un nou val de COVID-19. Medicul a recomandat, la fel ca Alexandru Rafila, respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

„Numărul de cazuri de COVID e într-o creştere extrem de abruptă. Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu COVID cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului. E clar că avem un nou val”, a spus, sâmbătă, Simin Florescu, conform news.ro.

Totuși, medicul a precizat că pacienții cu COVID-19 care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS-CoV-2 nu sunt „deocamdată” într-un număr „copleşitor”. Simin Florescu a adăugat că cele mai expuse persoane sunt cele nevaccinate sau vaccinate cu doar două doze, în urmă cu un an.

Leave a Response