Anvelope Premium vs Anvelope de Buget - Care sunt mai bune?

joi, 2 iunie 2022

Când vine vorba de achiziția de anvelope pentru mașina noastră, este destul de dificil să ne decidem asupra unui model. Numărul mare de cauciucuri aflat in comerț face dificilă alegerea.

Ca orice alt produs, și anvelopele se diferențiază în primul rând prin preț și calitate. De aici începe un întreg proces de analiză. Din dorința de a alege un produs avantajos din punct de vedere financiar, nu luăm întodeauna în calcul și calitatea acestuia, mulțumindu-ne doar să avem anvelope montate pe mașină și atât.

Anvelope premium brand 

Din punct de vedere al calității, cauciucurile premium aparțin brand-urilor cunoscute. Când vom cumpăra un set de anvelope Michelin, nu punem la îndoială calitatea. Indicii de performanță ai acestor anvelope reprezintă tehnologii pentru care s-au alocat sume cercetării și dezvortării. Toate costurile în realizarea acestora se regăsesc, de asemenea, și în preț. De aceea nu putem avea pretenția de a cumpăra anvelope premium la prețuri mici.

Ca și regulă, anvelopele premium sunt mai performante comparativ cu anvelopele de buget. Acest lucru este vizibil și pe eticheta UE pentru anvelope.

În funcție de distanța parcursă pe sezon, anvelopele pot fi o investiție în siguranță și confort. Un set de anvelope cum ar fi Michelin, Continental, Dunlop, Goodyear, Bridgestone, Pirelli, Nokian, oferă o siguranță crescută la viteze ridicate. Toți acești producători ne garantează că anvelopele lor sunt absolut sigure.

unnamed (1)

Anvelope de buget

La extrema opusă se află cealaltă categorie de anvelope, anvelopele de buget. Din denumire, ne putem da seama de faptul că acestea sunt realizate cu bugete mult mai mici decât cele premium.

De obicei acestea se adresează unui număr ridicat de șoferi care nu conduc la viteze mari și se deplasează mai mult local. Pe distanțe scurte sunt preferate aceste anvelope, putând fi înlocuite oricând situația o impune. 

Nu putem generaliza lipsa de performanță a anvelopelor de buget. Experiența a demonstrat că un condus ponderat poate face ca durabilitatea și aderența anvelopei să fie suficiente până la momentul în care uzura acestora să necesite schimbarea lor.

unnamed (2)

Anvelope de calitate medie

Între cele două categorii se află anvelopele de calitate medie. În această situație vorbim de un raport calitate/preț echilibrat. De obicei companiile producătoare de anvelope de calitate înaltă au dezvoltat și linii de producție pentru anvelope de buget și de calitate medie. Acestea se bucură de aceeași atenție din partea fabricanților, indiferent de categoria de anvelope produsă, anvelope vară, anvelope  iarnă sau anvelope all season.

În concluzie, ar trebui să ne gândim bine atunci când schimbăm anvelopele și să căutăm ceea ce se portiveste exact mașinii pe care o conducem fără a ignora ceea ce avem scris in cartea tehnică a mașinii.

Din punctul de vedere al performanței, trebuie ținut cont și de stilul de condus, de cât de mulți kilometri parcurgem și pe unde rulăm cu mașina. Dacă vom avea un stil de condus agresiv, există riscul ca nici măcar anvelopele premium să nu ne satisfacă și să fim dezamăgiți.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre anvelope, dacă vreți să stiți ce anvelope se potrivesc mai bine mașinii sau stilului dvs de condus, puteți apela cu încredere la cei de la Vadrexim.ro, au anvelope pentru toate buzunarele și oferă consultanță gratuită la achiziția unui set nou de anvelope.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe