Liberalul Grigore Crăciunescu rămâne un „băiat deștept”. Numai anul trecut a avut contracte cu statul... de 11,5 miliarde de lei vechi

duminică, 29 mai 2022

 

Patronul SC Nordic Impex SRL, Grig Crăciunescu, rămâne abonat la contracte cu statul, având încheiate anul trecut mai multe contracte cu diverse instituții din județele Vâlcea, Argeș, Sibiu și Dolj. Astfel, cu următoarele instituții, liberalul Crăciunescu a avut contracte de „livrare marfă”: DGASPC Sibiu (1,42 miliarde lei vechi), Spitalul Județean Vâlcea (2,8 miliarde lei vechi), Spitalul de Psihiatrie Sibiu (1 miliard de lei vechi), Spitalul Horezu (177 milioane lei vechi), Spitalul Clinic Craiova (435 milioane lei vechi), Spitalul Pediatrie Pitești (610 milioane de lei vechi), DGASPC Vâlcea (4,4 miliarde de lei vechi), Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Drăgășani (510 milioane de lei vechi), etc.

Făcând o comparație, consilierul local liberal Grigore Crăciunescu a avut și în 2020 contracte cu statul, cu instituții din Vâlcea, Sibiu și Craiova (tot de livrare marfă): DGASPC Sibiu (3,45 miliarde lei vechi), Spitalul Județean Vâlcea (5 miliarde lei vechi), Spitalul de Psihiatrie Sibiu (210 milioane lei vechi), Spitalul Horezu (461 milioane lei vechi), Spitalul Clinic Craiova (263 milioane lei vechi), Spitalul Filantropia Craiova (600 milioane lei vechi), etc.

În schimb, din declarația de avere a consilierului local Grigore Crăciunescu, aflăm că ipochimenul liberal a dat anul trecut împrumuturi în nume personal către propria firmă SC Nordic Impex SRL în sumă totală de 6 miliarde de lei vechi, în condițiile în care, împreună cu soția, a ridicat în 2021 suma totală… de circa 2 miliarde de lei vechi de la aceeași firmă, sub formă de salarii și dobânzi. În anul 2020, Grigore Crăciunescu și-a deschis un depozit bancar la BCR Vâlcea de 1,3 miliarde de lei vechi, pe lângă cei 50.000 de dolari și 750 milioane de lei vechi pe care îi „uitase” prin bănci. Consilierul local PNL Crăciunescu spune că nu posedă terenuri, mașini, tablouri și bijuterii, ci doar un apartament de 120 mp în Râmnicu Vâlcea cumpărat în anul 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe