TOP 4 produse de care ai nevoie ca începător într-un sport cu motor

miercuri, 16 martie 2022

 

Să practici un sport este sănătos atât pentru corp, cât și pentru minte. Un alt avantaj al unei activități sportive este că nu există o limită de vârstă de la care poți începe să te bucuri de beneficiile sale.

Pentru că oamenii sunt diferiți și la fel sunt și nevoile lor, poți alege între un sport mai simplu, precum atletismul sau ciclismul, sau unul care să îți crească nivelul adrenalinei precum cele cu motor: automobilismul sau motociclismul. Pentru acestea, însă, ai nevoie de produse speciale, atât ca profesionist, cât și ca începător. Chiar dacă acestea pot fi mai multe, plecând și de la preferințele tale, iată-le pe cele mai importante dintre ele.

Accesorii indispensabile când începi să practici un sport cu motor

 

  1. O cască de calitate este primul accesoriu de care ai nevoie ca șofer

Indiferent că alegi mașina sau motocicleta, casca este primul produs pe care ar trebui să îl cauți ca începător. Astfel de sporturi pot fi destul de dure, astfel că ai nevoie de protecție adecvată pentru cap, mai ales că pericolul de accidentare este destul de crescut.

Astfel, iată de ce ar trebui să ții cont la alegerea unei căști:

  • trebuie să fie omologată, iar acest lucru îl poți verifica pe eticheta acesteia;
  • trebuie să acopere atât capul cât și fața;
  • trebuie să fie rezistentă la impact, dar și la abraziune.

Bineînțeles că pe lângă aceste aspecte, poți alege culoarea care îți place cel mai mult, precum și finisajele acesteia în funcție de preferințe.

  1.   Încălțămintea potrivită trebuie să îți asigure o aderență bună la pedale

Al doilea accesoriu căruia trebuie să îi acorzi atenție este încălțămintea. Dacă în cazul automobilismului o pereche de ghete poate face față cu brio la condus, în cazul în care preferi motociclismul, poți avea în vedere cizmele. Acestea oferă o protecție mai bună la drum lung. În afara acestui aspect, trebuie să fii atent și la confortul pe care ti-l oferă.

  1. Mănușile sunt un accesoriu de care ai nevoie în orice sport moto

Ca și în cazul încălțămintei, pentru o aderență bună la volan sau pe motor, ai nevoie de mănuși. Acestea sunt create pentru condițiile speciale în care conduci. Pot fi de piele, din material textil sau o combinație a celor două. De asemenea, trebuie să alegi mărimea potrivita pentru a nu întâmpina dificultăți care să  ducă la accidente.

  1. Combinezonul, un alt accesoriu indispensabil

Atunci când începi să practici un sport, ai nevoie de echipament potrivit, iar în cazul unuia cu motor, combinezonul este costumul de care ai nevoie.

Dacă în cazul automobilismului poți alege diverse costume, atunci când vine vorba despre un echipament moto, trebuie să iei în calcul că acesta trebuie să fie impermeabil și rezistent la vânt.

Dacă ești pasionat de sporturile cu motor, produsele de mai sus te vor ajuta să simți adrenalina la maxim, dar să fii în siguranță pe circuit, precum și pe stradă, în cazul motociclismului. Așadar, alege echipamentul care ți se potrivește și bucură-te de activitatea preferată!

Sursa foto: Pixabay.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe