Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat tariful de încărcare maşini electrice la staţiile din oraș la suma de 1,8 lei/KWh

duminică, 13 martie 2022

 

Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat tariful de încărcare maşini electrice la staţiile de încărcare realizate prin proiectul „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Râmnicu Vâlcea”, respectiv 1,8 lei/KWh. În cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”, Primăria Râmnicului a derulat proiectul „Staţii de reîncdrcare pentru vehicule electrice în Municipiul Râmnicu Vâlcea”, în baza contractului pentru finanţare nerambursabilă nr. 63/GES, încheiat la data de 08.11.2009, între Administraţia Fondului pentru Mediu şi Municipiul Râmnicu Vâlcea.

În urma finalizării procedurii de achiziţie pentru lucrările de execuţie din cadrul proiectului, a fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie lucrări nr. 34194 din 15.09.2020, între UAT Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Telekom Romania Communications SA. Prin proiect au fost realizate 7 staţii de încărcare rapidă, conform standardelor impuse prin programul de finanţare şi sunt amplasate după cum urmează: 2 în Parcarea Splaiul Independenţei, 2 în Parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, 2 în Parcare Ştrand Ostroveni, 1 în Parcare Bulevardul Nicolae Bălcescu - Arenele Traian. Fiecare staţie are capacitate de încărcare de până la trei vehicule electrice simultan, două puncte fiind pe curent continuu şi un punct pe curent alternativ, recepţia la terminarea lucrărilor fiind efectuată în data de 28.09.2021. Prin hotărârea nr. 195/30.09.2021, Consiliul Local a aprobat suportarea din bugetul local a costurilor privind încărcarea vehiculelor electrice pentru o perioadă de 2 luni de zile. Ulterior, prin hotărârea nr. 308/23.12.2021, s-a aprobat suportarea în continuare din bugetul local a costurilor privind încărcarea vehiculelor electrice până la data de 1 martie 2022, urmând ca de la această dată să fie implementat sistemul de plată al tarifului de încărcare maşini electrice la staţiile realizate prin proiectul „Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Râmnicu Vâlcea”.

Tariful de încărcare maşini electrice a fost calculat de către furnizorul staţiilor în cadrul contractului de proiectare şi execuţie lucrări nr. 34194 din 15.09.2020, strict la nivelul costurilor cu energia electrică furnizată municipiului Râmnicu Vâlcea şi cele de operare şi întreţinere a staţiilor, respectiv 1,8 lei/KWh, la care se adaugă 2,5 lei/ponire, reprezentând comisioanele bancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe