Deputatul Laurentiu Cazan a susținut și votat o inițiativă legislativă importantă

joi, 17 februarie 2022

Comunicat de presă

Marți, 15 Februarie, în plenul Camerei Deputaților, am votat în favoarea adoptării unei inițiative legislative de mare importanță atât în domeniul educației cât și al sănătății. Proiectul de lege, pe care mă bucur să îl susțin, modifică Legea 151/2010 consolidând serviciile specializate adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist, prin includerea organizațiilor neguvernamentale de profil între unitățile specializate care oferă servicii specializate integrate de sănătate, educație și sociale.

Anual, peste 1000 de copii sunt diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, iar munca deosebită depusă de societatea civilă pentru a sprijini familiile ale căror copii suferă de afecțiuni din spectrul autist trebuie integrată în efortul mai larg pe care îl facem ca societate în această direcție.

Subiectul este unul foarte apropiat de sufletul meu și în care m-am implicat personal, sprijinind anul trecut proiectul Asociației AVA pentru dezvoltarea unui centru multifuncțional pentru copii cu dizabilități în Râmnicu Vâlcea, care oferă ore de recuperare cu ajutorul Terapiei 3C, Terapiei Montessori, ateliere de lucru și de socializare ca sprijin pentru o dezvoltare armonioasă psihosomatică, care îmbină terapia pentru corp cu terapia cognitivă și logopedică cu scopul integrării mai ușoare în societate.

Copiii care suferă de autism și familiile lor depun eforturi deosebite pentru o viață normală. Consider că este datoria noastră ca reprezentanți aleși să susținem aceste eforturi pe toate căile, atât la Vâlcea cât și la nivel național. Trebuie să sprijinim organizațiile care vin în ajutorul acestor familii și să ne luptăm pentru accesul tuturor românilor la o viață bună și la serviciile de sănătate și educație de care au nevoie. O comunitate sănătoasă ne include pe noi toți.

Laurențiu Cazan, 

Deputat PNL de Vâlcea                                  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe