Primarul Mircia Gutău a anunțat că a finalizat procedura achiziției celor 98 de stații de autobuz ultra-moderne din Râmnicu Vâlcea

duminică, 7 noiembrie 2021

 

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a spus că a finalizat procedura achiziției celor 98 de stații de autobuz ultra-moderne din Râmnicu Vâlcea în cadrul unui proiect european. Compania SC ETA SA este beneficiara a două proiecte cu finanţare europeană, aflate în derulare: „Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”, semnat în decembrie 2019, în valoare totală de peste 46,8 milioane de lei, care urmăreşte modernizarea infrastructurii de transport public atât la nivelul autobuzelor, cât şi al sistemului de semnalizare rutieră şi „Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile”, semnat în mai 2020, în valoare totală de peste 77,7 milioane de lei, ce vizează reducerea poluării aerului, a emisiilor fonice şi a consumului energetic prin achiziţionarea a 28 autobuze moderne cu combustibil alternativ (gaz natural comprimat), precum şi modernizarea autobazei existente, inclusiv dotarea cu o staţie de alimentare cu GNC.

Pe de altă parte, primarul Mircia Gutău a mai precizat în conferința de presă: „Am depus la Guvern toate proiectele de pe programul Anghel Saligny în data de 3 noiembrie, ne-am încadrat la timp. Ne-am pregătit din timp, am avut proiectele gata făcute. Valoarea totală este de 231 milioane de lei. A fost un efort extraordinar și vreau să îi felicit pe toți cei din Primăria Râmnicului care s-au implicat.

Joi am semnat un contract de finanțare pentru proiectul de implementare a unor măsuri anticorupție la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Valoarea contractului este de peste 300.000 lei, iar obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, prin implementarea unor măsuri de prevenire a corupției și creșterea nivelului de educație anticorupție a personalului și a cetățenilor, precum și prin aplicarea normelor, măsurilor și procedurilor în materie de etică, integritate și anticorupție reglementate la nivelul instituțiilor publice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe