Evenimente culturale: costum, rochii și pantofi sau mocasini comozi și haine lejere?

miercuri, 6 octombrie 2021

 

Cui nu îi place să își cumpere un bilet la teatru, la film sau să participe la un eveniment cultural? Energia pe care o câștigi la un astfel de eveniment îți aduce numai beneficii. Iar în unele localități aceste evenimente pot fi găsite cu ușurință. În special dacă ești vâlcean. Fie că aici te-ai născut și ai crescut, fie că drumul tău te-a adus prin Vâlcea, dacă ai ocazia, participă la un eveniment organizat aici.

Festivaluri de carte, simpozioane, piese de teatru, concursuri de talente – lista poate continua. Și dacă ai luat decizia de a te bucura de cultura vâlceană… probabil te gândești la ținută acum. Eleganță măsurată în rochii sau costume? Haine comode, casual? Pantofi cu toc înalt, pantofi sport, balerini sau pur și simplu o pereche de mocasini comozi de calitate cum sunt cei pe care îi poți găsi pe ePeieleNaturala.ro? Care este ținuta câștigătoare pentru fiecare eveniment cultural? Permite-ne să îți facem câteva recomandări.

Opțiuni de ținute pentru evenimentele culturale

Deși nu există un dress code impus, verificat, „legal” atunci când participi la un eveniment cultural, de-a lungul timpului, oamenii au creat o serie de reguli nescrise pe care majoritatea persoanelor le urmează și în ziua de astăzi. Nu este absolut nimic greșit la acest lucru, dimpotrivă. Pe de altă parte, nu este greșit nici dacă decizi să nu le respecți în totalitate. Până la urmă vestimentația este unul dintre aspectele pe care este bine să îți pui amprenta ca să fii tu. Iată care sunt recomandările pentru diversele evenimente culturale:

  •         Reprezentarea pieselor de teatru – încă din timpuri foarte vechi, oamenii au ales să ofere o atenție aparte ținutelor pentru ieșirile la teatru. Astfel că s-a conturat ideea conform căreia  teatrul cere eleganță. Și este adevărat. Prin simplul motiv al arhitecturii teatrelor este recomandat să fii îmbrăcat elegant. Un costum într-o nuanță neutră, cămașă și cravată (pentru bărbați), pantofi eleganți. O rochie de lungime medie sau lungă, pantaloni de stofă și cămașă, bluze din dantelă și pantofi cu toc sau sandale elegante. Aceasta este imaginea grandioasă care te va integra perfect în cadrul teatrului. Pe de altă parte, nu trebuie să fii cine nu ești. Astfel că dacă preferi ținutele casual-elegant, la care să asortezi încălțăminte precum o pereche de mocasini comozi, vei fi la fel de bine îmbrăcat.  
  •         Festivaluri de carte – poate printre cele mai permisive evenimente din punct de vedere vestimentar. În principiu, acest gen de festivaluri adună oameni de peste tot, fiecare venind cu propriul stil. O pereche de blugi, un tricou și un cardigan și ai ținuta perfectă. Dacă ești o doamnă cu o fire boemă poți apela la o rochie din voal, dantelă sau chiar bumbac la care să asortezi încălțăminte precum o pereche de mocasini comozi într-o nuanță neutră, sandale cu barete sau balerini care să fie și ei comozi. Joacă-te cu propriul stil până găsești combinația care te face să te simți confortabil. 
  •         Concursuri de talente și simpozioane – la fel ca în cazul festivalurilor de carte, astfel de evenimente nu au o etichetă vestimentară mai mult decât decența. O rochie, o pereche de pantaloni confortabili, un tricou sau o bluză mai deosebită, hanorac sau haine ușor largi, toate acestea sunt acceptate. În cazul bărbaților, un tricou asortat la o pereche de blugi sau o tunică cu pantaloni ușor eleganți este tot ceea ce trebuie. La nivelul încălțămintei, atât pantofii eleganți cât și pantofii sport merg excelent. Poți acorda atenție tematicii evenimentului, dacă acesta are, și astfel poți alege o ținută pe măsură.

Acestea fiind spuse, dacă în trecut regulile vestimentare erau mai stricte, astăzi te poți bucura de libertatea de a te îmbrăca după cum îți place. Fie că alegi să mergi la teatru sau la un festival cultural, ținuta nu ar trebui să îți creeze probleme. Te poți inspira și din ideile din acest articol pentru mai multe ținute. Deși unele evenimente, cum ar fi reprezentațiile de teatru, cer, nescris, o ținută spre eleganță, faptul că alegi haine comode nu îți va pune bețe în roate. Important este să fii tu oricum ai alege să te îmbraci. 

Sursa foto: Freepik.com 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe