Decorațiuni interioare care transformă locuința în acasă

miercuri, 13 octombrie 2021

Îți dorești să faci din locuința ta o oază de confort și liniște? Te gândești cum poți transforma o simplă locuință în acasă? Răspunsul la aceste întrebări este unul simplu: decorațiuni interioare! Acestea reprezintă nu doar nota personală și cizelată pe care fiecare persoană o dă locuinței sale, cât și o modalitate prin care dai viață casei tale.

Iată câteva decorațiuni care îți vor transforma locuința în acasă!

 

  • Oglinzi decorative

Foarte la modă în materie de design interior sunt oglinzile decorative. Acestea au o latură practică, dar și stilistică. Rotunde, pătrate, mici sau mari, aurii sau cu ramă antichizată, oglinzile conferă încăperilor un aer luxos și de bun gust. Oglinzile trebuie alese cu grijă și în concordanță cu restul designului casei, altfel riști să dai în kitsch. Așadar, oglinda trebuie să fie ultimul obiect decorativ achiziționat, adică cireașa de pe tort. Un ultim sfat în această privință - oglinda va fi pusă în valoare dacă o așezi pe un perete de culoare accentuată, precum verde smarald sau albastru regal.

 

  • Tablouri

 unnamed (3)

Fiindcă am început cu decorațiunile de perete, continuăm cu tablourile. Acestea sunt ușor de întreținut datorită ramei. Desigur, acum există și varianta mai simplă și mai modernă - tablourile de tip canvas, care sunt chiar mai ușor de îngrijit, deoarece scapi de anevoiosul șters de praf din fiecare săptămână. Pentru a da un aer cât mai boem încăperii, creează un ansamblu din tablouri canvas de dimensiuni și forme diferite. Fie că alegi o imagine, un detaliu sau un imprimeu geometric, vei sparge monotonia pereților într-o singură culoare. O variantă bio este tabloul cu licheni, fiindcă este realizat din materiale biodegradabile. El conferă camerei un aspect mai natural, mai aerisit și mai simplist.

 

  • Șemineul

Romanticele șeminee amintesc de serile răcoroase de iarnă, în care nu îți dorești decât să stai înfofolit și să te bucuri de lumina difuză a focului. În prezent, puține locuințe se mai bucură de un șemineu pe lemne, dar te poți delecta cu căldura și lumina emanate de modernul șemineu electric, care este o variantă eco, adaptabilă oricărei încăperi. Acesta conferă camerei surplus de confort termic și atmosferă festivă de veșnic Crăciun.

 

  • Covorul

unnamed (4)

Pufos, neted, din lână, din fibre sintetice, împletit manual sau la mașină, covorul pentru casa ta de la Hornbach.ro este cel care se potrivește cel mai bine personalității tale. Încă din cele mai vechi timpuri, frumoasele covoare au fost un simbol al bunăstării, al bogăției. Scopul lor era decorarea și termoizolarea. Covorul poate fi elementul de decor dominant în jurul căruia se împletește armonia sincretică a mobilierului cu sursele de lumină și celelalte obiecte ornamentale și care creează o atmosferă caldă și prietenoasă.

Așadar, cu puțină imaginație, orice locuință poate fi transformată în al tău acasă, în locul unde tu îți găsești liniștea și îți reîncarci bateriile după o zi de muncă. Fie că alegi o oglindă mare, cinci tablouri sau un covor pufos, cel mai important lucru e ca fiecare obiect să se potrivească stilului abordat și să îți reflecte personalitatea.

Surse foto: freepik.com, unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe