|marți, august 3, 2021
  • Follow Us!

Doctorița din Valcea cu paralizie facială după rapel | Medicii de la București au infirmat diagnosticul! 

vaccinare-715x400

Precizările Ministerului Sănătății – Un alt medic rezident a suferit o semipareză
Reacție adversă rară după vaccin vaccin COVID-19
Doctorița în vârstă de 32 de ani din Vâlcea, la care s-a depistat prima reacție adversă serioasă după vaccinul Pfizer, paralizie temporară facială, a fost adusă la București, unde i s-a infirmat diagnosticul. Între timp, un alt medic, din Cluj, a suferit o reacția adversă severă după de a primit vaccinul anti-coronaviruis.

Ministerul Sănătății face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty) despre care a informat în data de 4 februarie 2021:

(1) – potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate;

(2) – toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă;

(3) – în prezent, pacienta se află în stare clinică bună.

Un al doilea medic din România a suferit o reacția adversă severă după de a primit vaccinul anti-coronaviruis. Este vorba despre un rezident din Cluj care a susține că a suferit o semipareză după ce a primit doza de rapel.

„Mă simțeam foarte, foarte moleșit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greață, amețeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mișc, a fost ca o semiparalizie pe partea stângă, în zona în care fost administrată și prima doză”, a declarat medicul rezident, la un post TV. El se simte bine acum.

Leave a Response