Deputatul PSD, Eugen Neata: Carnaval cu polițiști deghizați în civili!

miercuri, 7 octombrie 2020

Deputatul Neata Eugen (Grupul parlamentar al #PSD):
"Carnaval cu polițiști deghizați în civili.
Am spus-o încă de la începutul acestei crize sanitare: la Ministerul de Interne cineva foarte creativ îi pune pe #polițiști în tot felul de situații bizare. Pe scena acestui păpușar, polițiștilor li s-a ordonat în urmă cu câteva luni să amendeze fără bază constituțională pe oricine și-a uitat țidula acasă, după cum vă amintiți. Același personaj inventiv era pe cale să-i oblige pe polițiști să ducă odăjdiile preoților în noaptea de Înviere și a reușit să-i determine să pună în țarcuri românii aflați prin vămi. De data aceasta, le ordonă polițiștilor să-și pună costume civile pentru vânătoarea pornită împotriva celor care nu poartă #mască medicală. Unul din cinci polițiști ar trebui să se costumeze civil pentru carnavalul celui care dă acest spectacol grotesc.

Oriunde în lume, vederea pe stradă a uniformei unui polițist impune respectarea regulilor. Uniforma polițiștilor este cel mai important instrument de convingere și de impunere a regulilor de comportare civilă. A-i dezbrăca pe polițiști de uniformă înainte de patrulare înseamnă a lipsi populația de un reper al siguranței publice.

Acțiunea în #civil a polițiștilor este legată numai de marea infracționalitate. Ea devine ridicolă atunci când se practică în mod teatral, pentru te-miri-ce.

Presupun că acela care a gândit ascunderea printre civili a polițiștilor nu este el însuși polițist. Este probabil un cinefil înfocat, a cărui imaginație a pornit pe urmele detectivilor celebri de pe ecrane și se visează acum coordonând o acțiune amplă, secretă și națională, de lichidare a tuturor forțelor răului care umblă fără mască. Mai presupun, de asemenea, că acela care a propus dezbrăcarea polițiștilor de uniformă pentru a-i vâna pe cetățeni nu știe nimic despre obligația pe care o au forțele de ordine de a acționa la vedere.

Am lucrat zeci de ani în poliție, de la nivelul de debut și până la nivelul de comandă. Sunt printre cei care cred în rolul constructiv de impunere a regulilor prin folosirea autorității polițistului, aceea conferită de uniformă și de abilitățile profesionale ale celui care îmbracă acea uniformă. Am practicat această meserie cu fermitate și cu pasiune și mă supăr pe oricine o pune în situații care îi aduc mari prejudicii de imagine printre cetățeni.

Nu este greu să-l identific pe cel care a avut ideea să-i dezbrace pe polițiști de uniforma lor și de a-i trimite astfel pe străzi, ca la un fel de carnaval pentru veselia tuturor. N-am să-i mai pomenesc aici numele, pentru că nici Dumnezeu nu are pretenții de la cineva atât de mic!"

Deputat PSD, Eugen Neata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe