5 idei de economisit bani în UK

sâmbătă, 24 octombrie 2020

Numărul românilor din Marea Britanie crește pe zi ce trece, așa că astăzi am pregătit ceva pentru ei. Câteva idei simple care îi vor ajuta să economisească bani.

 

Viața în UK este destul de frumoasă, însă unele cheltuieli zilnice sunt foarte mari. Din acest motiv, ar trebui să găsiți câteva modalități ușoare de a vă îmbunătăți situația financiară. Iată 5 idei simple care pot fi implementate astăzi și care vă vor aduce imediat economii.

 

Schimbați furnizorul de gaz și electricitate

 

Piața de gaz și electricitate din UK este foarte fragmentată. Puteți să cumpărați electricitate sau gaz de la una dintre cele 35 de companii existente. Bineînțeles, fiecare companie are propriile sale prețuri.

 

Sunt mai bune gazul și electricitatea de la o anumită companie în locul alteia? Deloc. De fapt, este vorba despre aceeași materie primă care este doar livrată de o anumită companie.

 

Din acest motiv, cred că ar trebui să analizați ce oferte există pe piață și să obțineți energie de la o companie bună, cu prețuri mici. Din fericire, compararea unor astfel de oferte este foarte ușoară.

 

Tot ceea ce trebuie să faceți este să intrați pe unul dintre site-urile specializate pe compararea prețurilor la energie (cum ar fi uSwitch.com) și să vă introduceți datele de bază (adresa, tipul de energie dorit, consumul aproximativ).

 

După ce introduceți toate aceste date, vă va apărea un tabel cu cele mai ieftine oferte. Dați clic și alegeți oferta care vă interesează, confirmați transferul și asta este tot. Noul furnizor se va ocupa de toate formalitățile, iar singurul lucru care vă rămâne de făcut este să citiți contorul în ziua transferului.

 

Încă un sfat. Aceste site-uri sunt obligate să efectueze o comparație a tuturor companiilor de pe piață, însă ele ascund uneori rezultatele complete și le prezintă în vârful listei doar pe cele care plătesc comision.

 

Dacă vreți să economisiți și mai mult, schimbați setarea implicită și vizualizați rezultatele complete. Dacă observați că o anumită companie este mai ieftină, însă nu cooperează cu site-ul de comparația prețurilor, contactați-o direct și solicitați mai multe informații despre posibilitatea unui transfer.

 

O ultimă recomandare. Nu uitați că prețul nu este totul, așa că înainte să schimbați furnizorul, citiți câteva recenzii despre el. Puteți face acest lucru pe site-ul Trustpilot.

 

Nu mai plătiți taxa TV (TV licence)

 

Modalitățile de divertisment se schimbă rapid în ziua de astăzi și a devenit din ce în ce mai dificil să justificăm o cheltuială anuală de £157.50 pentru urmărirea unor canale TV.

 

Mai ales atunci când, chiar și fără taxa TV, putem să urmărim în continuare, în mod legal, mii de filme și seriale. Ce servicii puteți folosi fără să fiți nevoiți să plătiți această taxă? Puteți urmări filmulețe pe YouTube, seriale și filme pe Netflix, NOW TV și Amazon Prime Video, conținut video de la All 4 și ITV Hub și altele. E destul de mult; veți găsi în acest fel mii de ore de conținut video.

 

Dar dacă nu mai plătiți taxa TV, nu veți putea să urmăriți: canale live (românești sau britanice, nu contează) și toate programele produse de BBC. Este foarte important să nu le urmăriți deoarece, dacă sunteți prinși, puteți plăti o amendă de £1,000.

 

Dacă considerați că această opțiune vi se potrivește, anunțați la TV Licensing că nu mai aveți nevoie de acest serviciu. Apoi, deconectați-vă televizorul de la antenă sau, și mai bine, dezinstalați complet antena TV.

 

Fiți isteți când încheiați asigurarea auto

 

Știați că există mai multe moduri prin care vă puteți micșora prima de asigurare auto? Dacă găsiți o ofertă bună, puteți chiar să scădeți costul asigurării cu până la 40%. Iată câteva idei utile (pentru mai multe soluții, intrați pe Asigurare auto ieftină în UK):

 

  • Plătiți anual. Această variantă nu este mereu posibilă, însă dacă aveți posibilitatea de a plăti o singură dată pe an pentru asigurarea auto, atunci veți economisi cu siguranță niște bani. Acest lucru se întâmplă deoarece multe companii de asigurări adaugă dobândă la prima anuală atunci când alegeți să plătiți în rate lunare.

 

  • Luați în considerare parcarea. Locul în care vă parcați mașina poate să vă scadă prima de asigurare deoarece unele locații sunt considerate mai sigure decât altele. Dacă aveți un garaj pe care îl folosiți mai mult pentru depozitare, atunci ar trebui să faceți loc și pentru mașină pentru că ați putea să economisiți niște bani. De asemenea, închirierea unui garaj securizat în vecinătate poate fi o opțiune viabilă pentru unele persoane.

 

  • Alegeți un “exces” mai mare. Optarea pentru un exces ridicat vă poate scădea prima de asigurare, însă poate fi și o strategie riscantă deoarece înseamnă că veți plăti mai mult dacă aveți un accident sau dacă trebuie să apelați la asigurare. Regula este că nu ar trebui să stabiliți un exces mai mare decât ați putea să cheltuiți într-o lună obișnuită.

 

  • Adăugați funcții de securitate. Dacă mașina are alarmă sau imobilizator, e perfect. Dar dacă aceste funcții nu sunt prevăzute sau dacă ele nu mai funcționează, atunci puteți economisi niște bani dacă le aduceți la zi. O mașină mai sigură înseamnă o companie de asigurări auto mai fericită.

 

Primiți banii înapoi când faceți cumpărături

Aceasta este nu numai o metodă de a face bani, ci și de a economisi bani. În loc să cumpărați direct din magazinele online, mai bine accesați site-ul Topcashback.co.uk și dați clic pe linkul special. Apoi, vizitați aceleași site-uri online și faceți achizițiile dorite.

 

Poate că sunteți sceptici, însă Top Cashback vă va da înapoi o parte din banii pe care i-ați cheltuit. Suma va depinde de ceea ce cumpărați, însă este vorba de obicei de 2-4%. Nu pare mult, dar dacă începeți să folosiți regulat acest site la achiziționarea de produse, servicii (ex. asigurări), camere de hotel, vacanțe etc., atunci suma economisită va ajunge rapid la câteva sute de lire.

 

Banii câștigați pot fi retrași prin PayPal sau pot fi schimbați pe carduri cadou (Amazon, John Lewis, Currys, Dominos etc.).

 

Și asta nu este tot. Dacă recomandați Top Cashback prietenilor dvs., iar aceștia vor folosi la rândul lor site-ul, veți primi £10-£15 pentru fiecare recomandare.

 

Folosiți acest site de comparații și alerte de prețuri

 

Aproape toată lumea cumpără online în ziua de astăzi, însă și aici există problema prea multor oferte și prețuri. Din fericire, putem să analizăm cu ușurință situația dacă alegem să comparăm prețurile de la mii de magazine într-un singur loc.

 

Idealo.co.uk este unul dintre cele mai populare site-uri de comparații din UK, iar datorită informațiilor de pe acest site, puteți cheltui mai puțin atunci când efectuați cumpărături online.

 

Tot ceea ce trebuie să faceți este să introduceți numele produsului care vă interesează, iar site-ul vă va prezenta apoi toate rezultatele, cele mai ieftine magazine fiind afișate primele. Și asta nu este tot. Idealo vă permite să verificați istoricul prețurilor și să setați o alertă de preț atunci când un anumit produs ajunge la un nivel care vă convine.

 

Să presupunem că vrem să cumpărăm un televizor nou, dar prețul este momentan prea mare. Astăzi, acest televizor costă £1,200. Așa că setăm o alertă de preț la £1,000 și așteptăm cu răbdare. Atunci când prețul televizorului va scădea la nivelul indicat de noi, vom primi un e-mail și vom putea să-l cumpărăm, economisind astfel £200.

 

Asta a fost tot pentru astăzi. După cum puteți vedea, acestea sunt niște idei foarte simple și ușor de pus în aplicare. Sperăm că veți profita de ele și că veți să reuși să economisiți rapid niște bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe