Ce trebuie să știi despre utilizarea uleiului de CBD la gătit

joi, 10 septembrie 2020

 

Despre beneficiile uleiului de CBD s-a tot vorbit în ultima vreme. El ajută la probleme precum dureri cronice, inflamație, anxietate, atacuri de panică, depresie și multe altele. Poate fi găsit și în produse cosmetice precum cremele de față, având efecte benefice asupra tenului acneic de exemplu.

Iar dacă nu-ți place modul clasic de administrare al uleiului sau nu apreciezi gustul, o să te bucuri că poți să-l folosești la gătit. De exemplu, uleiul CBD Cibdol poate fi folosit cu încredere la diverse rețete. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să-l adaugi în rețete.

Căldura poate să-i reducă din proprietăți

Poate ai auzit deja că unele alimente, anumite legume, pierd din vitamine și minerale prin gătire. Din păcate, este și cazul uleiului de CBD, care poate pierde din proprietăți dacă e expus unor temperaturi mai mari de 160 de grade.

Ce rămâne de făcut în cazul ăsta? Simplu. Să luăm exemplul unui desert care se gătește la cuptor. În loc să adaugi uleiul de CBD în aluat înainte de a-l pune la copt, adaugă-l în glazură.

Adaugă grăsimi sănătoase

Uleiul de CBD este solubil în grăsime. Asta înseamnă că e mai ușor absorbit de organism atunci când e administrat alături de grăsimi. Așa că adaugă-l în rețete în care știi că vei folosi fie ulei de cocos, de măsline, de avocado, sau o altă sursă de grăsimi sănătoase care îți place.

Poți chiar să îl adaugi în dressing-ul pentru salată. Uleiul va rămâne neîncălzit și va fi luat alături de o sursă de grăsime.

2 (1)

Ai răbdare cu efectele pe care le aștepți

Singura problemă reală cu acest mod de administrare e că va dura mai mult până uleiul de CBD să-și facă resimțit efectul, spre diferență de administrarea sublinguală, de exemplu. Asta deoarece corpul tău trebuie mai întâi să digere mâncarea, totul va fi procesat de ficat și intestin și abia apoi uleiul va putea ajunge în sânge.

Așa că dacă te confrunți cu o problemă pentru care ai nevoie de un efect rapid, precum un atac de panică sau chiar dureri acute, e mai bine să rămâi la administrarea sublinguală. În mâncare, efectul va apărea, dar va fi unul preferat de cei care utilizează uleiul pentru probleme cronice, de exemplu.

Atenție la dozaj

Deși e absorbit mult mai încet de organism în această formă, tot trebuie să ai grijă la doza pe care o iei, mai ales dacă mai administrezi și sublingual sau sub formă de pastile. Încearcă să nu depășești doza recomandată pentru o zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe