Sparle si soparle, 17.08.2020

duminică, 16 august 2020
  • Despre noul prefect al Vâlcii, Sebastian Fârtat, putem spune că a început mandatul cu STÂNGUL și că este deja un candidat serios pentru titlul nefericit de „cel mai slab prefect al județului”, după predecesorul său Tiberiu Costea. Din declarația de avere depusă în luna iunie, imberbul Fârtat a menționat în plus față de precedenta declarație... doar 20 de oi, acesta având acum 82 de oi, ceea ce nu se clasifică la nivelul de „turmă” pentru a-l putea ajunge din urmă pe „El ciobano maximo” Cristian Buican. Lăsând gluma la o parte, mai putem remarca că Sebastian Fârtat a încasat anul trecut de la Camera Deputaților suma de 670 milioane de lei vechi, 80 milioane de lei vechi din subvenții de la APIA, și că este fericitul posesor al unui apartament în București, cumpărat în anul 2014, a unei mașini Suzuki și a două motociclete Kawasaki.

 

  • De mai multe zile încoace, Corpul de Control al premierului face verificări „la sânge” la Societatea Națională a Sării, inclusiv la Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea. Se au în vedere următoarele aspecte: verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă; verificarea respectării prevederilor legale privind organizarea și funcționarea societății; verificarea respectării prevederilor legale cu privire la atribuirea, încheierea și derularea contractelor la nivelul societății, precum și realizarea programelor anuale de investiții; verificarea respectării prevederilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor, precum și cu privire la angajarea și efectuarea cheltuielilor la nivelul societății, etc.

 

  • Fratele primarului din Mateesti a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus potrivit unor surse locale. Imediat s-a testat si primarul Valerian Alexie, care, se pare, a avut acelasi rezultat?!

 

  • Prin procesul verbal al Biroului electoral de Circumscripție Județeană nr. 40 Vâlcea, încheiat în data de 12 august 2020, ca urmare a înregistrării alianțelor electorale la nivelul județului Vâlcea pentru alegerile locale, s-a constatat, că la BEJ au fost înregistrate, până la expirarea termenului limită prevăzut de dispozițiile din Legea nr. 135/2020, două alianțe electorale constituite între partide politice la nivel județean. Printre ele și Alianța USR-PLUS, cu denumirea prescurtată USR-PLUS, formată din Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), sub nr. 44 din data de 11 august 2020. Cu privire la această alianța electorală, s-a constatat de BEJ Vâlcea că Biroul Electoral Central a înregistrat semnul electoral la poziția 172.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe