|luni, august 2, 2021
  • Follow Us!

Situatie coronavirus Valcea: 235 persoane se află în carantină instituționalizată, 113 se află în izolare și monitorizare medicală la domiciliu, 26 cazuri confirmate cu COVID-19 

spital-coronavirus-china-11

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

BULETIN INFORMATIV

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 10 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului este următoarea:

  • 235 persoane  se află în carantină instituționalizată,
  • 113 persoane se află în izolare și monitorizare medicală la domiciliu;
  • 26 de cazuri de persoane confirmate cu COVID-19, din care 16 au fost declarate vindecate și externate și două persoane au decedat. Din cele 26 de cazuri, 25 au fost diagnosticate în județul Vâlcea, iar un caz a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ unde este în prezent internat.

 

Ultimul caz de infectie cu SARS – CoV-2  a fost diagnosticat în data de 8.05.2020. Este vorba despre  o persoana asimptomatică, internată în acest moment într-o unitate sanitară din județ. DSP Vâlcea a declanșat o anchetă pentru stabilirea contacților și aplicarea măsurilor care se impun în această situație.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați șapte pacienți confirmați cu noul coronavirs, a căror stare de sănătate este, potrivit reprezentanților unității sanitare județene, următoarea:

  • trei pacienți sunt asimtomatici;
  • patru pacienți  prezintă forme ușoare ale bolii.

 

Niciunul dintre pacientii internați în județul Vâlcea nu au necesitat până în acest moment transferul în secția ATI.

Săptămâna aceasta, DSP Vâlcea a continuat recoltarea probelor la personalul de îngrijire din centrele rezidențiale, conform metodologiei elaborate de INSP-CNSCBT. Rezultatele care au fost transmise către DSP Vâlcea până în prezent, au fost negative.

Leave a Response