Cele mai usoare 3 metode prin care iti poti mentine functionarea laptopului la capacitate maxima

marți, 19 mai 2020

 

Functionarea optima a laptopului tau este importanta atat pentru timpul liber, cat si pentru a-ti indeplini sarcinile profesionale. La ora actuala, foarte multe dintre activitati se fac in mediul digital, iar computerele au ajuns atat de populare, incat este foarte greu sa gasesti o casa in care sa nu se afle cel putin unul. In foarte multe cazuri, vei observa faptul ca exista chiar cate un device pentru fiecare membru al familiei.

Avand in vedere utilitatea acestuia, exista riscul ca laptopul sa fie supus de multe ori suprasolicitarii si sa cedeze din cauza unor probleme ale componentelor software sau hardware. Prin urmare, este esential sa ai grija de intretinerea echipamentului pentru a-l mentine la un nivel optim de functionare.

Iata ce trebuie sa faci pentru mentenanta laptopului

Pentru a te asigura ca laptopul tau functioneaza corespunzator si constant, trebuie, in primul rand, sa eviti suprasolicitarea lui. In schimb, in situatii de urgenta, poti apela la cateva accesorii care sa te ajute sa il utilizezi la o capacitate mai mare decat cea normala, dar doar pentru un timp limitat. 

Cu toate acestea, daca apar defectiuni serioase, cel mai bine este sa apelezi la un service de reparatii laptop. Daca totusi vrei sa previi aceste probleme,  foloseste cateva metode pe care sa le aplici in mod regulat, ce te vor ajuta sa beneficiezi de performante optime si de o durata de viata mai lunga.

Reinstaleaza sau updateaza sistemul de operare

Cele mai cunoscute probleme apar la componenta software. La un moment dat, ti se intampla ca laptopul tau sa proceseze mai greu si sa se blocheze mai des. Aceasta situatie apare cel mai frecvent din cauza faptului ca sistemul de operare este fie depasit, fie neupdatat. 

Prin urmare, trebuie sa-l reinstalezi sau sa il updatezi. Pentru a-ti usura sarcina, opteaza pentru o actualizare automata, astfel incat sistemul sa-si instaleze cele mai noi versiuni ale programelor specifice in mod automat, cu ajutorul conexiunii la internet.

De asemenea, evita sa folosesti sisteme de operare fara licenta.

Hands of business woman working on laptop in her office

Hands of business woman working on laptop in her office

Elimina fisierele inutile in mod regulat

Alege-ti un timp la care sa faci o curatenie generala in laptopul tau. Spatiul ocupat afecteaza modul in care acesta functioneaza. Poti face acest lucru, de exemplu, o data la 6 luni sau chiar mai des, in cazul in care sistemul te avertizeaza asupra faptului ca memoria este aproape plina.

Elimina fisierele care nu-ti mai folosesc, precum filme sau poze. In cazul in care vrei sa le pastrezi, le poti stoca pe un hard extern si vei apela la ele doar atunci cand ai nevoie.

Echipeaza laptopul cu un cooler extern

Pentru a preveni problemele care pot sa apara la componenta hardware, trebuie sa te asiguri ca aceasta nu este supraincalzita. Astfel, poti apela la un cooler extern, separat de cel care se afla deja in interiorul laptopului, in cazul in care vrei sa soliciti computerul la un nivel mai mare.

 

In concluzie, poti prelungi durata de viata a laptopului prin aceste metode simple si accesibile care te vor ajuta sa te bucuri de performante inalte in mod constant!

 

sursa foto: envato.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe