|sâmbătă, aprilie 17, 2021
  • Follow Us!

Fondul de investiţii american Highlander cumpara brandul valcean de produse naturale Sano Vita 

8sano-vita-magazin

Roho Healthy Food Investments SRL, parte a fondului american de investiţii Highlander Partners care a achiziţionat centrele medicale Ares, a primit acordul Concurenţei pentru preluarea Sano Vita, business românesc de produse naturale, potrivit businessmagazin.ro

„În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, potrivit anunţului Concurenţei.

Fondul de investiţii caută firme cu vânzări cuprinse între 10 şi 500 mil. dolari, iar ca domenii de interes sunt companiile producătoare, bunuri industriale, componente din industria auto, din sectorul de ambalaje, alimente.

Ca zone potenţiale pentru investiţii, America de Nord, Marea Britanie, Canada, Mexic şi statele din Europa Centrală şi de Est sunt pe radarul companiei.

Este a doua tranzacţie pe piaţa ro­mânească în 2019 pentru Highlander, care a mai preluat în iulie pachetul ma­joritar de acţiuni ale Centrelor Medicale Ares, din domeniul cardio­logiei, fondate de mai mulţi medici români.

Sano Vita, un business românesc, fondat în 1995 în localitatea Pausesti Maglasi, judeţul Vâlcea, a avut în 2018 afaceri de 72 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, cu o marjă de profit de peste 10%. Sano Vita angajează 247 de persoane şi este una dintre cele mai mari companii din judeţul Vâlcea.

Acţionariatul companiei este împărţit între trei antreprenori – Cornel Soare (55 de ani), Ion Dan (62 de ani) şi Dumitru Dan (60 de ani).

Gama de produse Sano Vita acoperă întregul spectru vegetarian şi include fulgi, paste şi alte derivate ale cerealelor integrale, fructe uscate, seminţe, leguminoase, făinuri, băuturi vegetale şi produse apicole, potrivit informaţiilor de pe site-ul Sano Vita.

Leave a Response