Minighid de alegere a canapelei potrivite

miercuri, 18 decembrie 2019

Sursa poza: Vivre

Într-un living, canapeaua este cel mai important element, așa că trebuie să alegi această piesă de mobilier cu multă atenție, astfel încât să se potrivească perfect cu designul camerei și să aducă un plus de confort.

În magazinele de mobilă există acum o mulțime de modele de canapele, însă înainte de a investi într-o astfel de piesă de mobilier, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Care este mărimea potrivită pentru o canapea

Înainte de a cumpăra o canapea nouă, trebuie să cunoști dimensiunile exacte ale camerei în care o vei poziționa. Dacă ai un living spațios, poți opta fără probleme pentru o canapea mai mare, cu brațe voluminoase, sau pentru un colțar, însă dacă ai o cameră mai mică, îți recomandăm să alegi o canapea simplă, cu două sau trei locuri.

Nu uita că trebuie să ții cont și de celelalte piese de mobilier pe care le vei așeza în cameră, așa că încearcă să alegi o canapea de dimensiuni potrivite. Canapeaua pe care o vei cumpăra nu trebuie să ocupe mai mult de 30% din spațiul total al camerei,  așa că trebuie să iei în calcul și acest aspect.

Cel mai bun material pentru o canapea

Acum există o mulțime de modele de canapele, însă fiecare material are o serie de avantaje și dezavantaje de care trebuie să ții cont. Spre exemplu, o canapea de piele sau din imitație de piele poate fi ușor de curățat cu ajutorul unei cârpe umede, însă, în același timp, este destul de sensibilă la zgârieturi. Dacă ai animale de companie, îți recomandăm să nu optezi pentru o canapea de piele sau pentru una din catifea, care este la fel de pretențioasă.

Spre deosebire de canapelele din piele, cele din stofă sunt mult mai călduroase și sunt disponibile într-o gamă variată de culori. În plus, stofa este mult mai rezistentă în timp și nu este la fel de sensibilă la zgârieturi.

Cum alegi culoarea potrivită pentru o canapea

Atunci când alegi canapeaua pentru living trebuie să ții cont de întregul design al camerei. Cea mai la îndemână soluție poate fi o canapea în nuanțe neutre, de gri, crem, bej sau alb, care poate fi ușor de accesorizat cu perne decorative sau cuverturi elegante.

În schimb, dacă ai copii și vrei o canapea mai ușor de întreținut, ar fi ideal să optezi pentru una de culoare de închisă, cum ar fi negru, verde, gri sau roșu închis.

Ce tip de canapea să alegi

Dacă inviți adesea prieteni sau rude la tine acasă,  o canapea extensibilă ar putea fi o alegere potrivită, pentru că nu se știe niciodată când ai nevoie de un pat în plus.

Un alt avantaj al canapelelor  extensibile este acela că majoritatea sunt dotate și cu un spațiu de depozitare destul de generos. Acum poți să găsești canapele extensibile aici, într-o varietate de culori și modele, perfecte pentru locuința ta. Iar dacă nu ai nevoie de o canapea extensibilă, poți să cumperi o canapea simplă, care este mult mai ușor de poziționat în living și care ocupă mult mai puțin spațiu.

Indiferent de preferințele pe care le ai pentru culori și materiale, încearcă să alegi o canapea cât mai confortabilă, pentru tine și familia ta. De asemenea, îți recomandăm să amplasezi canapeaua într-un loc ferit de lumina soarelui, pentru ca aceasta să nu se decoloreze în timp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe