Sparle si soparle, 19.09.2019

miercuri, 18 septembrie 2019
  • După ce, la edițiile din anii trecuți, localitatea Ionești „colcăia” de liberali, în frunte cu „nașul” Cristian Buican, la zilele comunei de anul acesta, organizate sub titulatura „Toamna merelor”, primarul Constantin Neagoie nu a mai invitat nici un picior de liberal. Și, spre bucuria locuitorilor din Ionești, la eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Vâlcea, Costi Rădulescu, precum și mai mulți parlamentari PSD, care s-au întreținut cordial și amabil cu oamenii din zonă. Este un prim gest de normalitate din partea primarului Neagoie, cel care spunem aici a candidat mereu la alegerile trecute sub stindardul PNL, însă oficial a figurat ca „primar independent”.

 

  • În ciuda disensiunilor privind soarta ALDE, conducerea centrală a acestui partid l-a revocat din fruntea Organizației Județene Vâlcea pe „interimarul” Ion Cupă și l-a numit în această funcție pe Anton Anton, fost ministru al Energiei. Concret, Călin Popescu Tăriceanu a cerut zilele trecute, în Biroul Politic Executiv, excluderea senatorului Ion Cupă (liderul... simultan al ALDE Dolj și al ALDE Vâlcea), adică cel care a acceptat funcţii în Senat din partea PSD. În locul lui a fost propus și înlocuitorul, adică Anton Anton la ALDE Vâlcea. Presa națională scrie că, în comunism, Anton Anton a dus-o bine, ca fiul lui Ioan M. Anton, rector al Politehnicii Timișoara și membru al Comitetului Central al PCR. S-a făcut inginer, precum tatăl său, iar ca fiu de nomenclaturist a beneficiat înainte de 1990 de o bursă la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore. E profesor în cadrul Universității Tehnice de Construcții din București de când se știe și are șapte cărți publicate, una dintre ele fiind premiată de Academia Română cu premiul Anghel Saligny.

 

  • La data de 16 septembrie 2019, în şedința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, s-a aprobat alocarea sumei de 700 milioane de lei vechi, sub formă de stimulente financiare elevilor din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Vâlcea care au obținut distincții, medalii şi premii speciale la competițiile şcolare, media 10 la Examenul Național de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a. Pentru prima dată, Consiliul Județean Vâlcea îşi propune să organizeze o Gală a Educației, care va avea loc pe data de 4 octombrie 2019, cu o zi înainte de Ziua Educației. Evenimentul se va desfăşura în Sala Mare a Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe