Constantin Radulescu, presedintele CJ, catre sindicalistii de pe Platforma Chimica: „Dacă nu se rezolva nimic, săptămâna viitoare, în frunte cu mine, mergem la Bucureşti, la Guvern!”

vineri, 13 septembrie 2019

Seful administraţiei judetene, Constantin Radulescu, le-a dat asigurări protestatarilor de pe Platforma Chimica joi, 12 septembrie, că există în lucru, la Guvern, trei hotărâri succesive menite să permită Complexului Energetic Oltenia să exploateze cărbune dintr-o arie nouă, special pentru nevoile judeţului Vâlcea, şi se va folosi gaz la un preţ „mai bun decât ce primim acum”.

„Am vorbit din nou cu directorul de la CEO care m-a asigurat că vor veni pentru CET Govora două trenuri la trei zile - asta înseamnă undeva la 25.000 tone de cărbune în plus. Am vorbit şi cu domnul Urbanowski (directorul general de la CHIECH - n.r.) la telefon, i-am explicat despre problemele pe care le-am rezolvat, legate de cărbune,  gaz. Administratorul judiciar de la CET Govora aşteaptă să primească în scris toate aceste cifre, ca la final, după ce vor fi întroduse în aplicaţia lor, să vedem cu cât va scădea preţul (de livrare a aburului industrial - n.r.)”, a afirmat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.   Rădulescu le-a reamintit manifestanţilor şi că vineri, 13 septembrie, va avea o întâlnire cu premierul României, Viorica Dăncilă, iar marţi, 17 septembrie, va fi la Ministerul Energiei unde sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii Chimcomplex (fost Oltchim - n.r.) şi CIECH. „Mâine după amiază, mă întâlnesc cu doamna prim-ministru, cu ministrul Finanţelor, o să solicit prezenţa şi a secretarului de stat de la Energie, pentru că trebuie să le spun foarte clar în ce situaţie ne aflăm. Nu mai e mult până săptămâna viitoare”, a recunoscut şeful administraţiei judeţene.

Acesta a mai precizat că i-a cerut directorului fabricii de sodă caustică să prezinte la întâlnirea de marţi soluţia pe care au găsit-o polonezii într-o problemă similiară: „Dacă acolo s-a putut ca statul să suporte o parte din cheltuielile pentru certificatele de emisie CO2, poate va fi posibil şi în România. Săptămâna viitoare, mergem la Bucureşti! În frunte cu mine!”, le-a mai spus Rădulescu manifestanţilor.

Citeste mai mult: adev.ro/pxqd4j

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe