|joi, ianuarie 20, 2022
  • Follow Us!

Andra Bica: 61 de şcoli din 35 de localităţi nu au încă autorizaţie sanitară 

andra-bica

Un număr de 61 de unităţi şcolare din cele 415 existente în judeţ nu au la acest moment autorizaţie sanitară de funcţionare, cele mai multe pentru că nu au apă potabilă sau grupuri sanitare conforme, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea, Andra Bica, dupa cum relateaza dcnews.ro

‘În ceea ce priveşte autorizaţiile de funcţionare, la ora actuală sunt 61 de clădiri din 35 de localităţi care nu au autorizaţie ASP, dar asta nu înseamnă neapărat că nu îndeplinesc criteriile, ci poate că nu au depus, deocamdată, documentaţia. Aşadar, sperăm că până la data de 9 septembrie, acest număr să se diminueze mult. Unele dintre problemele pentru care aceste autorizaţii nu se eliberează ar fi lipsa apei potabile sau apă potabilă neconformă’, a precizat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, inspectorul şcolar general. Bica a menţionat că judeţul Vâlcea a primit de la Guvern peste 500.000 de lei pentru construirea de grupuri sanitare noi în unităţile şcolare care aveau toaletele în curte.

‘Conform HG 363/2019, în judeţul Vâlcea au fost alocaţi 524.000 de lei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, bani care vor fi direcţionaţi către primării, urmând a fi construite grupuri sanitare la Bujoreni (o unitate şcolară), Frânceşti (două unităţi şcolare), Stăneşti (o unitate şcolară), Şuşani (o unitate şcolară) şi Bălceşti (trei unităţi şcolare)’, a mai spus Andra Bica.

Leave a Response