|joi, august 5, 2021
  • Follow Us!

Autobuze pe CNG puse în circulație în capitala Bulgariei Sofia 

Sofia CNG Zhengzhou Yutong Bus

 

O flotă de 22 autobuze cu motoare pe CNG fabricate de o companie chineză circulă de la 1 mai 2019 în Sofia cu scopul de a îmbunătăți calitatea aerului în capitala Bulgariei.

“Mă bucur că astăzi putem încânta cetățenii din Sofia cu aceste noi autobuze ecologice”, a declarat Yordanka Fandakova, primarul municipiului Sofia, la ceremonia de lansare.

Achiziția a făcut parte din programul municipal de îmbunătățire a calității aerului, a declarat Fandakova.

În plus, vehiculele noi fabricate de Zhengzhou Yutong Bus Co. vor face călătoriile mai convenabile și confortabile, a spus ea.

Wang Xuekun, consilier economic și comercial al ambasadei chineze din Bulgaria, a declarat că acesta a fost primul lot de autobuze de gaze naturale Yutong livrate în Europa. “Acesta poate servi drept un exemplu foarte bun de cooperare între cele două țări și între companii din ambele țări”, a spus Wang.

Sursa:

http://www.gnvmagazine.com/en/autobuses-de-gas-natural-puestos-en-operacion-en-la-capital-bulgara-2/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

 

 

Leave a Response