|marți, mai 26, 2020
  • Follow Us!

7,595 milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale din Vâlcea 

lucrari-drumuri

Guvernul a decis astăzi, 19 august 2015, printr-o Hotărâre, repartizarea pe județe a sumei de 300 de milioane de lei pentru finanțarea lucrărilor la drumurile județene și comunale. Alocările pe judeţe au fost realizate în funcţie de lungimea drumurilor și de capacitatea financiară a fiecărui județ.
Astfel, primul criteriu urmărește repartizarea direct proporțională a banilor, în funcție de lungimea drumurilor din judeţul respectiv. Criteriul privind capacitatea financiară se aplică invers proporţional: s-au alocat sume de bani mai mari pentru județele cu o capacitate financiară redusă. Cele două principii asigură repartizarea echilibrată a banilor pe județe, ceea ce va contribui la reducerea discrepanțelor dintre ele.

Hotărârea de Guvern a fost iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Potrivit actului normativ, județului Vâlcea îi revin 7,595 milioane de lei.

Ulterior publicării acestei Hotărâri în Monitorul Oficial, repartizarea în cadrul județului se va face prin hotărâre a Consiliului Județean Vâlcea, după consultarea primarilor, în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor.

 

Leave a Response