|sâmbătă, ianuarie 22, 2022
 • Follow Us!

Colosul cu picioare de lut: Centrul Expozițional Seaca stă nefolosit de cinci ani! 

seaca valcea

Al doilea centru expozițional, ca mărime, din țară, după Romexpo, stă ca o piatră de moară la gâtul primăriei din Călimăneşti. Autorităţile plătesc lunar 10 mii de lei costuri de întreţinere, însă nimeni nu vrea să închirieze spaţiile. Din 2010 şi până acum au fost organizate acolo doar o expoziție de pictură, un revelion, iar luna viitoare centrul va găzdui o competiție de… zumba. Investiția s-a ridicat la 9 milioane de euro, bani de la Consiliul Judeţean.

Ceea ce trebuia să fie un centru important de afaceri în zonă și promitea crearea a 200 de locuri de muncă este acum un colos pustiu care nu-și găsește utilitatea. Mai mult, lunar, Primăria Călimănești, proprietarul centrului expozițional plăteşte nu mai puțin de 10.000 de lei pentru întreținerea acestuia.

Și autoritățile, dar și localnicii spun că acești bani le-ar fi de mare folos pentru investițiile din oraș. Mai mult, oamenii se plâng și de lipsa locurilor de muncă.

Mai grav este faptul că cele patru pavilioane ale centrului expozițional au început să se degradeze.

Evenimentele organizate la centrul expozițional au fost foarte puține. Anul acesta pe agenda administratorului figurează doar o competiție de… zumba.

Întreaga investiție a fost de 9 milioane de euro și a fost inaugurată în anul 2010. Are o suprafață de 55.000 de metri pătrați și este al doilea ca mărime din România, după Romexpo. (digi24.ro)

 

3 Responses to Colosul cu picioare de lut: Centrul Expozițional Seaca stă nefolosit de cinci ani!

 1. gigan

  Sa faca dracu’ un Walmart sau ceva de genul asta acolo.

   
 2. grecu

  Sa faca dracu’ un Walmart sau ceva de genul asta acolo.

   
 3. georgep

  Acceptam si demisii sau sinucideri!

   

Leave a Response