|duminică, septembrie 25, 2022
  • Follow Us!

Ionuţ Budişteanu, locul I la un concurs IT din China 

Budisteanu

Ionuț Budișteanu, reprezentând Universitatea București, a obținut marți seara, un nou premiu în China, la Shanghai, la un concurs IT, “Embedded System Design Contest”.

Potrivit familiei tânărului vâlcean, Ionuț Budișteanu, de 21 de ani, este primul european care a cucerit locul 1 la acest concurs.
Ionuţ a explicat pe scurt pe pagina sa personaşă de Facebook care a fost iinvenţia cu care a participat la consursul organizat de Guvernul Republicii Populare Chineze. “Este vorba despre un dispozitiv electronic de supraveghere ce încearcă detecţia automată folosind Inteligenţa Artificială a tuturor obiectelor şi oamenilor ce se deplasează în imaginile de la camera web”, a explicat Ionuţ.
Ionuț Budișteanu este informatician și inventator născut în Râmnicu Vâlcea. El este cunoscut pentru rezultatele deosebite la concursurile internaționale, dar mai ales pentru marele premiu Gordon E. Moore în valoare de 75.000 de dolari obținut la concursul “Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013)”, una dintre cele mai importante competiții de știință și inginerie pentru liceeni din lume.

În 2013, revista Time l-a clasat pe locul 9 în topul celor mai influenți adolescenți din lume iar în 2014 a realizat o aplicație pentru nevăzători care le permite acestora să se deplaseze folosind telefonul mobil.
Ionuț Budișteanu este student în anul II la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității București.

One Response to Ionuţ Budişteanu, locul I la un concurs IT din China

  1. dragos

    Felicitari
    Felicitari!
    Intr-adevar un colectiv de la Universitatea din Bucuresti condus de Alin Stefanescu si compus din Budisteanu Ionut Alexandru ,Constantin Maria Petruta si Horodnic Dragos Stefan ,au luat unul dintre premiile intai fiind alaturi de Arizona State University singurii straini premiati intai. Titlul proiectului este ,,Smart surveillance system using artificial intelligence”.

     

Leave a Response