Membrii PSD din Titeşti şi Perişani i-au transmis preşedintelui Ion Cîlea problemele cu care se confruntă

duminică, 17 martie 2013

Membrii PSD din Titeşti şi Perişani i-au transmis preşedintelui Ion Cîlea problemele cu care se confruntă

Începând din luna februarie, în toate organizaţiile locale şi teritoriale ale Partidului Social Democrat din judeţ se desfăşoară adunări generale şi conferinţe de dare de seamă şi alegeri. Pe lângă problemele specifice activităţii politice, participanţii la dezbateri aduc în discuţie şi aspecte numeroase din sfera administrativă şi edilitară a localităţilor care depăşesc competenţa şi puterea de rezolvare a autorităţilor publice locale. Prezent la majoritatea adunărilor şi conferinţelor, preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD, dr. ing. Ion Cîlea, a reţinut sesizările, reclamaţiile, propunerile şi celelalte probleme aduse în atenţie de către membrii organizaţiilor din teritoriu, stabilind în acelaşi timp un calendar, responsabilităţi şi soluţii pentru fiecare aspect semnalat.

În adunările din comunele Titeşti şi Perişani, de exemplu, militanţii PSD au reclamat starea necorespunzătoare după ieşirea din iarnă a drumului naţional DN 7D. Printr-un memoriu adresat Guvernului în care a cerut cuprinderea acestei artere naţionale în programul prioritar de modernizări, preşedintele Ion Cîlea a solicitat şi Secţiei de Drumuri Naţionale Rm.Vâlcea să ia măsurile necesare pentru menţinerea în stare de exploatare a drumului respectiv. Șeful secţiei, ing. Eugen Mănescu a răspuns cu promptitudine, intervenind operativ cu lucrări de reprofilare a părţii carosabile şi de desfundare a şanţurilor prin direcţionarea spre DN 7D a 3 basculane pentru transportul balastului, 2 bascule încărcător şi a unui autogreder.

O serie de alte necazuri aduse la cunoştinţa preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PSD se referă la funcţionarea necorespunzătoare a sistemelor locale de alimentare cu apă. Locuitorii satelor Grebleşti şi Robeşti care aparţin de comuna Cîineni sunt, de exemplu, lipsiţi de apă la robinet atât din cauza diferenţei prea mici a cotelor de înălţime dintre rezervor şi consumatorii casnici, cât şi a unor deficienţe constructive. Situaţii asemănătoare au fost reclamate şi în comuna Lăcusteni unde alimentarea cu apă este practic nefuncţională deşi sistemul construit e de dată recentă. Pentru rezolvarea acestor probleme, preşedintele Consiliului Judeţean, dr.ing. Ion Cîlea, a trimis în ambele localităţi câte o echipă din care au făcut parte reprezentanţi ai aparatului de specialitate, specialişti de la ADI ÔÇô Apa şi SC APAVIL, precum şi membri ai consiliilor locale din comunele respective. Împreună au inventariat deficienţele, au stabilit soluţiile şi termenele de remediere.

Alte sesizări, reclamaţii şi propuneri reţinute în adunările generale ale social-democraţilor din teritoriu au vizat probleme de transport local, de infrastructură rutieră, de fond funciar etc, fiecare urmând să fie atent analizată la nivelul administraţiei judeţene şi rezolvată în timpul cel mai scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe