|vineri, ianuarie 22, 2021
  • Follow Us!

Doi cetăţeni africani depistaţi cu şedere ilegală în Vâlcea 

Doi cetăţeni africani depistaţi cu şedere ilegală în Vâlcea
 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vâlcea au organizat în data de 29 noiembrie 2012, o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni africani, respectiv cetăţeanul T.L.M. în vârsta de 19 de ani din Coasta de Fildeş şi cetaţenul T.D. de 20 de ani din Senegal. Persoanele în cauză au intrat în ţară în baza unor vize de scurtă şi lungă şedere, şi nu au întreprins demersuri pentru prelungirea dreptului de şedere şi nici nu au părăsit teritoriul ţării.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări -Vâlcea au emis pe numele persoanelor în cauză, decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile .Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 800 lei, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări Vâlcea continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre .

Leave a Response