Sparle si soparle

duminică, 22 mai 2011

Sparle si soparle

• Controversatul om de afaceri Nicolae Minea se ascunde după deget atunci când spune că de fapt nu s-a realizat vânzarea Hotelului Alutus către Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea. Minea a auzit că firma executoare din Focşani a ţinut licitaţie pentru vânzarea Hotelului Alutus care aparţinea firmei falimentare Batroscom, însă, potrivit spuselor „patronului de mucava", hotelul a fost transferat mai demult în proprietatea firmei Ralucom (controlată tot de Minea), astfel că tranzacţia de vânzare-cupărare nu se mai poate realiza. Este evident că omul a încălcat grav legea, a eludat plata datoriilor către bugetul de stat, iar DNA, Parchetul General, SRI şi Poliţia stau în tot acest timp cu mâinile în sân şi nu urmăresc să aducă în limitele legii acest caz. Însă, cei care au de pierdut cel mai mult sunt vâlcenii, cei care trebuie să se „mândrească" în continuare cu un hotel-cocină în centrul Râmnicului, şi în care nu s-au mai realizat lucrări de modernizare de dinainte de 1990.

• Multe perle am adunat de la deputatul Cristian Buican, însă ultima le depăşeşte pe toate în „savoare". Recent, preşedintele PNL Vâlcea a spus public că nu l-a înjurat pe Ion Cîlea - contracandidatul său la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea - pentru că... nu-i permite protocolul de colaborare dintre PSD şi PNL. Dacă „liberalului" Buican nu-i permite protocolul să-l înjure pe Cîlea, îi spunem noi liderului PSD Vâlcea că există zeci de persoane care pot depune mărturie că au auzit cuvinte grele şi înjurături birjăreşti venite chiar din partea... profesorului Cristian Buican şi adresate lui Ion Cîlea.

• Patronul unei cârciumi din Călimăneşti, Marian Buganu, este nemulţumit că firma de transport persoane Antares nu ajunge la capăt de linie, să oprească şi în faţa restraurantului său. Personajul a ridicat această „problemă" în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, având în vedere că acesta este consilier din partea PSD. Însă, cei de la Antares Transport au dreptate în acest caz, pentru că cârciuma lui Buganu este situată în localitatea Cozia, lângă staţia OMV, iar în zonă nu este nici măcar o casă sau o pensiune.

• Cei doi acţionari minoritari de la Oltchim - Nachbar Services şi PCC - au ajuns să deţină împreună aproape 27% din acţiunile Oltchim, însă directorul Constantin Roibu refuză să coopteze un reprezentant din cadrul celor două firme în consiliul de administraţie. Este un abuz şi o încălcare a legii societăţilor comerciale, asta cu atât mai mult cu cât reprezentatul SIF Oltenia (care deţinea doar 6% din acţiuni) şi-a dat demisia din consiliul de administraţie al combinatului chimic vâlcean.

• Suspectă mărinimia celor de la APIA Vâlcea care au dat pe „ochi frumoşi" tot felul de contracte de prestări servicii. Un astfel de contract a fost atribuit direct firmei Vbed Prest SRL din Râmnicu Vâlcea (condusă de Vasile Pîrvu) care, potrivit profilului, trebuia să presteze activităţi de publicitate, însă am descoperit că „preocuparea" respectivei societăţi era cu totul alta. Ne vom apleca mai mult asupra acestei probleme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe