Operaţiunea “Buican-spălarea creierelor

duminică, 1 mai 2011

• Fără număr, fără număr de la „Tătucul" Dan Niţu!

Operaţiunea „Buican-spălarea creierelor" de la Griffith Hotel Bolero a eşuat

Tiberiu Pîrnău

Disperat să le recâştige încrederea (măcar) propriilor primari, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a băgat mâna adânc în buzunarul sponsorului său tradiţional, Dan Niţu (patronul de la Damila) şi a organizat o excursie cu iz bahico-gurmando-politic la Nisipurile de Aur în Bulgaria. Aşadar, în perioada 29 aprilie - 1 mai vreo 29 de primari ai Alianţei de Centru Dreapta (din 40 posibili) din judeţul Vâlcea, o duzină de politruci galbeni şi o mână de ziarişti vâlceni au fost invitaţii speciali ai preşedintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican în staţiunea bulgărească Nisipurile de Aur, acolo unde s-a desfăşurat, chipurile, un seminar pe teme de administraţie publică locală, atragerea de fonduri europene şi găsirea de soluţii alternative pentru finanţarea administraţiei locale.

Din comunicatul de presă transmis presei „pretene" aflăm (sanchi!) ce s-a urmărit prin acest eveniment „unic, extraordinar, senzaţional": „Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican a organizat acest eveniment pentru a încerca, împreună cu primarii, să găsească soluţiile alternative pe care aceştia trebuie să le pună în practică pentru a putea să îşi onoreze promisiunile electorale, să înbunătăţească infrastructura localităţilor pe care le conduc şi să creeze un cadru economic propice pentru creearea de noi locuri de muncă şi odată cu aceasta de a se putea administra din fonduri proprii. Deputatul Cristian Buican consideră că în condiţiile în care actuala putere nu sprijină financiar deloc administraţiile publice locale, aşa cum ar fi normal, trebuie găsite alte modalităţi de finanţare şi creştere a bugetelor locale." Hai să fim serioşi, domnule Buican, în timp ce dumneavoastră dictaţi acest comunicat, marmota învelea ciocolata în staniol.

Recunoaşteţi că acolo, la Hotel „Griffit Bolero" v-aţi distrat, aţi mâncat, aţi băut, nu le-a ars primarilor de seminarii şi simpozioane, când mesele şi frigiderele gemeau de mânăruri alese şi băuturi, toate moca! Moca, adică plătite de Dan Niţu cu vreo 6000 de euroi! Să-i spuneţi lui Mutu că aţi discutat acolo de „modalităţi de finanţare şi creştere a bugetelor locale". De fapt, vă este teamă că vă fug primarii spre alte partide şi astfel aţi socializat cu ei pentru a-i ruga să nu vă părăsească, le-aţi promis marea cu sarea. Lăsaţi gargara protocolară simandicoasă! Nu prea înţelegem ce rol au avut ziariştii în excursia aceasta, dar asta-i altă problemă. Poate aflăm de la ei, totuşi, ce s-a discutat pe bune pe-acolo, nu abureala asta de doi bani a deputatului Buican. Stimaţi vâlceni citiţi cât de penibil poate să fie mai-marele liberal Buican în comunicatele sale de presă: „Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican le-a promis primarilor că în cazul în care va fi nominalizat candidatul USL la Preşedenţia Consiliului Judeţean şi va câştiga această funcţie, va organiza în fiecare an astfel de seminarii cu toţi primarii din judeţul Vâlcea, indiferent de coloratura lor politică...

Oricum eu le-am spus, când voi ajunge Preşedinte al CJ Vâlcea, voi organiza astfel de ieşiri şi seminarii cu toţi primarii din judeţ, indiferent de coloratura lor politică." a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. Să-l trezească cineva pe Buican şi să-i spună că nu are nicio şansă să devină preşedinte al Consiliului Judeţean. Nu de alta, dar îi cheltuieşte aiurea în tramvai o grămadă de bani domnului Niţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe