Buican “îi poartă sâmbetele" lui Cîlea

miercuri, 11 mai 2011

Buican „îi poartă sâmbetele" lui Cîlea

Tiberiu Pîrnău

Chiar dacă s-ar da de trei ori peste cap şi s-ar transforma din broscoi în Făt Frumos, liberalul Cristian Buican tot nu ar câştiga funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Nu are experienţă în domeniul administraţiei publice locale, nu are carismă, nu s-a dovedit a fi un lider politic puternic, autentic, o personalitate în adevăratul sens al cuvântului. Şi, de ce să nu o spunem fără ocolişuri, pe om nici nu prea îl duce mintea să conducă un judeţ. Ar fi o biată marionetă în mâinile unui grup de interese, coordonat de un mare „boier" al economiei private vâlcene.

Pe Buican nu-l recomandă, în primul rând, CV-ul. Păi ce a făcut băiatul ăsta în viaţă, lucruri cu-adevărat măreţe, să merite voturile vâlcenilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean? A fost un modest profesor de matematică şi un politruc dibace. Atât! Activitatea deputatului Buican în Parlament este egală cu zero. Oricine poate să acceseze site-ul Camerei Deputaţilor şi să vadă această realitate. A auzit cineva de vreo iniţiativă legislativă importantă a acestui politician? Băiatul se simte bine în Bucureşti: trai, neneacă pe banii poporului! A stat în banca lui, a votat cum a vrut partidul, şi-a încasat lovelele şi a mimat munca în teritoriu în interesul votanţilor.

Acum gaşca care-l susţine pe Buican a apelat la strategii „ţărăniste" pentru a-l defăima pe contracandidatul din interiorul USL, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea. „Buicanii" joacă murdar, lansând tot felul de zvonuri în localităţile judeţului: că Ion Cîlea suferă de o boală incurabilă; că Ion Cîlea nu mai doreşte să candideze la Consiliul Judeţean; că liderii de la centru ai USL au stabilit că la Vâlcea va candida la CJ din partea Uniunii - Cristian Buican. Minciuni sfruntate! Adevărul este că Ion Cîlea este mult mai sănătos şi la minte şi la trup decât Cristian Buican. Chiar aşa, ce-ar fi dacă cei doi şi-ar face publice ultimele analize medicale?

Buican îi zâmbeşte în faţă lui Cîlea şi pe la spate îl lucrează la greu. Aşa se va întâmpla şi cu ocazia celor două sondaje care vor stabili candidatul la CJ. Buican şi oamenii lui vor avea grijă „să-i influenţeze" pe operatorii dn teren. Fârtaţii preşedintelui PNL vor acţiona cu tupeu, fără jenă, pentru a-şi ridica omul în sondaje. Aşadar, Ion Cîlea va trebui să stea cu ochii-n patru, să aibă oameni de încredere în toate localităţile pentru a stopa această operaţiune murdară de falsificare a adevărului. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea în funcţie are toate argumentele şi atuurile pentru a conduce în continuare cea mai importantă instituţie a judeţului. Este serios, cunoaşte în profunzime problemele judeţului, are experienţă în administraţia publică, munceşte de dimineaţa până seara în interesul vâlcenilor, este cinstit, nu face jocurile niciunui grup de interese de tip mafiot.

Dacă sondajele vor fi organizate pe bune, Ion Cîlea îl va bate măr pe Cristian Buican. Sunt localităţi în care oamenii nici măcar nu au auzit de liberal, d-apoi să-l mai şi voteze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Haideţi, să fim serioşi şi să ne cunoaştem lungul nasului, onorabile pişicher Buican!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe