Senatorul PSD Laurenţiu Coca i-a adresat o întrebare ministrului Muncii

miercuri, 6 aprilie 2011

• În privinţa modului în care s-au cheltuit banii colectaţi la fondul de risc pentru accidente şi boli profesionale,

Senatorul PSD Laurenţiu Coca i-a adresat o întrebare ministrului Muncii

Luni, 4 aprilie, senatorul PSD Laurenţiu Coca a citit în Parlament o întrebare adresată Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, privind modul în care s-au cheltuit banii colectaţi la fondul de risc pentru accidente şi boli profesionale: „Domnule ministru, asiguraţii pentru riscuri de accidente şi boli profesionale au dreptul, potrivit legii, la prestaţii  de reabilitare medicala şi recuperare a capacităţii de muncă, reabilitare şi reconversie profesională, indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, pentru trecerea în alt loc de muncă, pentru reducerea timpului de muncă, compensaţii, despăgubiri sau rambursări de cheltuieli.

În practică, persoanele accidentate sau care contactează o boala profesională şi îndreptăţite la unele din prestaţiile prevazute de lege se plâng de faptul că autorităţile fie nu acordă drepturile cuvenite, fie le acordă doar parţial şi cu mare întârziere. În acest mod, legea, nefiind aplicată în spiritul şi litera sa, nu-şi atinge finalitatea. Angajatorii, persoane juridice şi fizice, achită cotele la categoria de risc, fie că iau măsuri de reducere sau nu a riscului, iar asiguraţii se zbat singuri cu urmările accidentelor şi bolilor profesionale.

În acest context, vă rog, domnule ministru, să prezentaţi o situaţie privind: ponderea, procentuală, a cheltuirii veniturilor din fondul de risc de accidente şi boli profesionale, pe anul 2010, pe tipuri de prestaţii realizate, precum şi gradul de colectare a cotelor de contribuţii, pe persoane juridice şi persoane fizice, eventualele deficite sau excedente”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe