Salariile angajaţilor OLTCHIM menţinute la nivelul anului 2009

duminică, 28 februarie 2010

Comunicat de presă

Salariile angajaţilor OLTCHIM
menţinute la nivelul anului 2009

Dorim să facem precizarea că S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea nu a prevăzut prin BVC nicio creştere salarială pentru anii 2009 şi 2010 comparativ cu anul 2008. Salariile individuale ale personalului s-au menţinut la acelaşi nivel în ultimii doi ani iar conducerea societăţii nu a beneficiat de niciun bonus în această perioadă.

În data de 29 ianuarie 2010, OLTCHIM SA a preluat activele aferente activităţii  de petrochimie de la PETROM SA Sucursala Arpechim Piteşti cu transferul personalului aferent. În conformitate cu prevederile legale, la personalul preluat se menţin drepturile salariale pe care le aveau înainte de preluare, fără majorări salariale în anul 2010, pentru o perioadă de un an.
Rezultă că această creştere a salariului mediu prevăzută în BVC pe 2010 este una „artificială”, urmare a preluării de către OLTCHIM SA a personalului aferent activităţii de petrochimie din cadrul Arpechim Piteşti.

De altfel acest lucru este menţionat şi în nota de fundamentare a proiectului de HG privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 pentru unii operatori economici, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri care precizează:

„Pentru SC OLTCHIM SA (…) , care a preluat activitatea de piroliză de la SNP PETROM SA (…) cu personalul aferent, bugetul a fost fundamentat în baza indicatorilor comparabili de personal, fără creştere de câştig salarial în condiţii comparabile”.

http://www.minind.ro/PROPUNERI_LEGISLATIVE/2010/februarie/HG_BVC_MECMA_2010_NF.pdf

Constantin Roibu
Director General OLTCHIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe