Primarul din Călimăneşti, Ilie Amuzan, criticat de locuitori

miercuri, 2 decembrie 2009

Primarul din Călimăneşti, Ilie Amuzan, criticat de locuitori

• Ce grijuliu aţi fost, domnule primar, să tăiaţi verdeaţa din parcul staţiunii Călimăneşti pentru a le face spaţiu celor de la restaurantul «Carul cu boi» să îşi descarce marfa. În schimb, nu aţi făcut niciun parc pentru copiii şi nepoţii noştri!

NEMULŢUMIRI. Parcurile din Călimăneşti care arată jalnic, faleza de la Jiblea plină de bălării, lipsa locurilor de parcare în staţiune, casa de cultură în stare precară şi lipsa canalizării în Jiblea Veche sunt doar câteva reproşuri aduse primarului staţiunii Călimăneşti, Ilie Amuzan, chiar de concetăţenii săi

Legile fondului funciar au provocat, de câţiva ani încoace, adevărate scandaluri în cea mai mare parte a localităţilor vâlcene. Încurajaţi de lege, oamenii şi-au cerut proprietăţile care au fost luate pe timpul colectivizării. Aşa au început „bătăliile" între fraţi, vecini şi prieteni. În goana lor după pământ, ei au uitat ce e omenia, unii dintre ei fiind în stare chiar şi să dea în cap pentru un metru de pământ. Astfel că, pe rolul instanţelor de judecată se găsesc zeci şi zeci de litigii referitoare la fondul funciar. În luna iulie, la audienţele susţinute de conducerea Consiliului Judeţean ce au avut loc la Călimăneşti, majoritatea vâlcenilor prezenţi îşi cereau proprietăţile înapoi.

Un astfel de caz este cel al Ioanei Alexandru, care s-a arătat extrem de iritată de faptul că, nici până în prezent, nu a intrat în posesia pământului pe care, susţine ea, l-a moştenit. Femeia susţine că a cerut ajutorul autorităţilor locale, însă, în van. „În oraşul acesta este dictatură. Şi Poliţia şi Primăria ne manipulează. Am avut la faţa locului mai multe comisii de la Prefectură care au văzut care este situaţia reală, însă Primăria Călimăneşti nu vrea să mă pună în posesie. Pe pământul nostru ne-au mai şi amendat cu 15 milioane lei vechi. De câte ori am vorbit cu secretarul primăriei a fost foarte obraznic şi arogant" - a spus Ioana Alexandru. Nervoasă, femeia a început să strige, crezând că astfel îşi face dreptate.

„Staţiunea arată deplorabil" - spun locuitorii 

O altă persoană prezentă la audienţe a fost Constantin Zgripcea care l-a criticat, fără drept de apel, pe primarul localităţii Călimăneşti, Ilie Amuzan. Nemulţumit că problemele staţiunii nu au fost rezolvate aşa cum s-a promis în campania electorală de anul trecut, omul i-a reproşat edilului - şef că nu-i pasă. Parcurile din Călimăneşti care arată jalnic, faleza de la Jiblea plină de bălării, lipsa locurilor de parcare în staţiune, casa de cultură în stare precară sunt doar câteva probleme expuse de Constantin Zgripcea. „Ne lăudăm cu staţiunea şi ea arată deplorabil.

Ce grijuliu aţi fost, domnule primar, să tăiaţi verdeaţa din parcul staţiunii Călimăneşti pentru a le face spaţiu celor de la restaurantul «Carul cu boi» să îşi descarce marfa. În schimb, nu aţi făcut niciun parc pentru copiii şi nepoţii noştri. Am rămas fără trotuar pentru că, din lipsa locurilor de parcare, maşinile sunt parcate tot timpul pe trotuar. Când încercăm să spunem toate aceste probleme nu suntem băgaţi în seamă. Consilierii locali sunt atât de aroganţi, încât nu le ajungi la nas. Nu le pasă domnule de oraş, ci doar de afacerile lor. Mie, la fel ca tuturor locuitorilor acestui oraş, ne pasă!" - a declarat Constantin Zgripcea.

Lipsa canalizării îi nemulţumeşte pe locuitorii din Jiblea

Nici Elena Marinaş nu s-a lăsat mai prejos. Ea i-a reproşat primarului Amuzan că nu rezolvă problema canalizării oraşului, mirosul pestilenţial alungând turiştii din staţiune. „Nu mai putem continua aşa, fără canalizare. În Jiblea Veche, când plouă, mirosul ne ucide, iar turiştii fug de mama focului" - a spus femeia. (Sursa: www.voceavalcii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe