PSD şi PNL au bătut palma: vor vota moţiunea de cenzură

miercuri, 16 septembrie 2009

PSD şi PNL au bătut palma: vor vota moţiunea de cenzură

Daca la alte motiuni de cenzura depuse impotriva Guvernului, armele erau scoase, tocmai faptul ca Geoana si Antonescu s-au repezit, repet, grabit, sa anunte astazi, unul ca pesedeii nu vor vota motiunea, iar celalalt se vaita ca motiunea nu va trece, sunt exact semnele faptului ca, la adapostul VOTULUI SECRET cu bile care se va exercita in Parlament, motiunea de cenzura va fi votata.

Concret, Geoana mizeaza pe faptul ca, atunci cand se vor numara voturile, luand in calcul si votul pentru motiune care se va da de catre UDMR, trebuie doar ca numarul bilelor albe, sa acopere numarul de voturi echivalent cu numarul parlamentarilor PDL. Adica, intrucat nimeni nu stie cum va vota PDL care in mod evident va sustine Guvernul si reformele astfel adoptate prin pachetul celor trei legi, insa sub adapostul dorintei unanime a filialelor PDL de a scapa de PSD, pesedeii vor vota motiunea alaturi de liberali si de maghiari, si vor urla apoi ca de fapt, votul a fost dat de pedelisti. Cert este faptul ca, Guvernul PSD-PDL se va opri aici, la aceasta motiune de cenzura.

PSD doreste sa perpetueze haosul in tara, altfel nu are nici o sansa sa il propulseze pe Oprescu in turul II.

Motiunea de cenzura este arma perfecta. Votul fiind secret, PSD vor putea merge in campanie sa spuna ca de fapt PDL i-a dat afara de la guvernare, desi este evident jocul perfid si indreptat impotriva interesului national ca tara sa iasa din criza, facut alaturi de opozitia formata din PNL si UDMR care, se comporta pana la urma firesc, ca si opozitie.

Haosul va incepe asa cum doreste PSD intrucat in mod evident, orice nou Guvern propus Parlamentului, format din PDL si UDMR ar fi respins, intrucat PSD si PNL se vor opune, deci tara va sta in criza pana la alegerile generale. Un haos dorit de factiunea Iliescu din PSD pentru care distrugerea tarii, amanarea reformelor este doar un amanunt in lupta pentru impunerea primarului autostrazilor suspendate in turul II al alegerilor prezidentiale.

Cum suntem in ultimile sase luni de mandat ale presedintelui acesta nu poate dizolva Parlamentul asa cum ar trebui pentru ca acesta va refuza prin voturile PSD investirea noului Guvern. Ca si amanunt, daca Guvernul cade, cad si legile si ma refer la legea salarizarii. Desi se ajunsese la un acord relativ cu magistratii, acum se arunca totul in aer. De ce ? Pentru ca d-na Pivniceru, sa aiba "munitie" de convingere a magistratilor sa ramana in greva pana la 01 octombrie, data dincolo de care se vor amana alegerile daca judecatorii nu vor participa la constituirea BEC. De aia si-a si mutat congresul PSD la 02 octombrie, si de aceea la 5 octombrie il vom vedea pe primarul autostrazilor suspendate ca se va alatura, triumfalist, mitingului sindicalistilor care vor pastra privilegiilor si salariilor uriase de sute de milioane de lei lunar, cu pretul distrugerii mediului privat.

De fapt, Geoana este total derutat. Pentru ca, nu isi da seama ca soarta candidaturii lui la Presedintie este pecetluita. Are impresia ca Iliescu se va razgandi in ultimul moment. Stiti ce inseamna acest ultim moment ? Oprescu va intra in turul II, asta va fi obiectul pentru care Iliescu va cere mobilizarea acelor membri care partid care inca mai cred in comunismul cu fata umana.

Asadar, Mitrea avea dreptate cand se referea la lipsa de barbatie a lui Geoana :
Dacă accepţi un anume joc politic trebuie să ţi-l asumi bărbăteşte, nu să te vaiţi după aceea că n-ai avut ce face. Ai avut ce face, puteai să accepţi sau să nu accepţi. Ai evaluat toate consecinţele şi ai luat o decizie. Fii bărbat şi asumă-ţi-o! (Iulian Urban)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe