Intervenţie în forţă a mascaţilor la Câineni

duminică, 30 august 2009

Intervenţie în forţă a mascaţilor la Câineni

În ziua de 28.08.2009, ora 23:50, lucrătorii Postului de poliţie Câineni, au fost sesizaţi telefonic de M. Marin, sat Grebleşti comuna Câineni, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că el şi membri familiei sale au fost agresaţi fizic de către membrii şi rudele familiei P. Florin, din comuna Câineni, ca urmare a unui conflict spontan, izbucnit pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Având în vedere amploarea conflictului, la faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Câineni, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei rurale Brezoi şi o grupă din cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

În urma verificărilor, s-a stabilit că la ora 23:35, pe terasa unui bar din comuna Câineni sat Grebleşti, a avut loc o altercaţie care a degenerat în scandal, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a lui M. Iulius, de 22 ani, diagnostic: fractură de cubitus 1/3 medie, R. Marius, de 28 ani, diagnostic fractură cominutivă de cubitus 1/3 medie, T. Ion, diagnostic: plagă tăiată antebraţ drept, entorsă gleznă dreapta şi contuzie toracică prin agresiune, şi rănirea, M. Marin de 54 ani, TCC acut şi P. Gheorghe, diagnostic: TCC acut şi plagă parietală stânga.

Pentru prevenirea altor evenimente, s-a dispus organizarea de acţiuni cu efective din cadrul mai multor servicii ale I.P.J. Vâlcea, Poliţiei oraşului Brezoi, Postului de Poliţie Câineni,  pe raza localităţii, în zilele de  29 şi 30.08.2009. În cauză se efectuează cercetări.

A intrat cu Dacia în tren

La data de 29.08.2009, ora 17:50, D. Marin, de 35 ani din municipiul Drăgăşani, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia, pe raza municipiului Drăgăşani ajungând la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, nu a oprit la locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate şi fără să respecte semnalizarea indicatoarelor luminoase şi semnificaţia indicatorului ,,trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră-oprire atenţie la tren’’, a încercat să traverseze.
A fost surprins şi accidentat de trenul rapid 823, care circula din direcţia Bucureşti - Rm. Vâlcea, iar în urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul municipiului Drăgăşani, unde i s-a stabilit diagnosticul: Traumatism cranian, plagă contuzie, fractură claviculă dreapta, ulterior fiind transportat la Spitalul nr.1, Craiova.

Parapet, ras de un tir pe Valea Oltului

Vineri, 28 august, în jurul orei 13.00, pe Valea Oltului, în localitatea Brezoi,  a avut loc un grav accident rutier. Cisterna unui tir încărcată cu sodă caustică s-a desprins de cabină şi a intrat în parapetul din beton de pe marginea drumului, care a fost pur şi simplu ras în urma impactului cu mastodontul pe roţi. Din fericire, cisterna nu a fost deteriorată şi nu au fost înregistrate victime. Mai mulţi poliţişti şi echipaje ale Ambulanţei s-au deplasat la faţa locului, iar circulaţia în zonă a fost reluată de-abia la cinci ore după producerea evenimentului.

Incendiu la o fabrică de detergenţi din Olăneşti

În data de 28.08.2009, la ora 04.59, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o secţie de producţie detergenţi din oraşul Băile Olăneşti, str. Tudor Vladimirescu, nr. 34 .

Până la stingerea incendiului au ars: acoperişul (construit din lemn cu învelitoare din ţiglă) şi tavanul secţiei de producţie (confecţionat din grinzi de lemn cu cercuială din lemn) pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp, circa 1000 kg fân (depozitat în podul clădirii) si etichete pentru produse detergenţi. S-au degradat utilajele de producţie a detergenţilor, 10 t detergent lichid şi uşile, din tâmplărie P.V.C., halei de producţie.

Intervenţia a durat aproape 3 ore şi a fost realizată de SVSU  Băile Olăneşti, cu o autospecială de stins incendii şi  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea cu 3 autospeciale de stins incendii.
Conform primelor estimări, valoarea pagubelor este de circa 300.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de circa 100.000 de lei.

Cauza probabila, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi scurtcircuit electric datorat conductorilor electrici necorespunzători (defecţi sau subdimensionaţi). Producerea incendiului a fost favorizată de pozarea de conductori electrici fără protecţie (tub metalic sau distanţare faţă de materialele combustibile) pe tavanul clădirii construit din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe