Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, îndrumător în afaceri

miercuri, 29 iulie 2009

Puţine proiecte europene:

Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, îndrumător în afaceri

Directorul coordonator al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” Sud-Vest Oltenia, Stelian Bărăgan, a declarat recent că în cele cinci judeţe ale Olteniei proiectele depuse pentru folosirea banilor din Fondul Social European sunt foarte puţine. Bărăgan susţine că nici proiecte care primesc finanţare nu sunt foarte bine promovate, deşi FES pune mare accent pe promovare şi publicitate.

Directorul Bărăgan a făcut aceste declaraţii cu prilejul semnării a cinci contracte finanţate prin POS DRU, care vor fi implementate în judeţele Dolj şi Vâlcea. „Aceste proiecte vor demara începând cu data de 3 august. Îmi pare nespus de rău că celelalte judeţe din Oltenia, exceptând Doljul şi Vâlcea, nu vin să depună proiecte pe Fondul Social European, deşi valoarea per proiect este mult mai mare decât la Phare. Dacă este să vorbim doar de aceste cinci contracte, Vâlcea a reuşit să acceseze 19,63 milioane de lei, iar Doljul - 15,72 milioane de lei.

În total, pe FSE, până în acest moment, s-au semnat zece contracte, în valoare de 2,16 milioane de euro, pe toată regiunea Oltenia'', a subliniat Stelian Bărăgan. Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Craiova şi trei firme din Craiova au depus proiectele care au fost contractate marţi. Camera de Comerţ din Vâlcea urmează să folosească banii primiţi prin POS DRU pentru organizarea de cursuri privind modul de accesare a achiziţiilor publice şi cursuri prin care să-i ajute pe cei interesaţi să pornească o afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe